Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotografia unui cuplu de bărbaţi homosexuali, în premieră pe coperta revistei Paris Match

parismatch.com
coperta Paris Match

Săptămânalul francez Paris Match a consacrat cel mai recent număr al său, apărut joi la standurile de presă, prezentatorului radio-TV Stephane Bern şi partenerului său de viaţă, Lionel, publicând pentru prima oară în istoria sa, pe coperta revistei, fotografia unui cuplu de bărbaţi homosexuali, informează AFP. 

Stephane Bern, un cunoscut animator radio şi prezentator de televiziune, a pierdut în 2006 un proces intentat revistei L'Expansion, care evocase într-un articol homosexualitatea jurnalistului. Stephane Bern şi-a dezvăluit în cele din urmă în mod public orientarea sexuală în anul 2009. 

"Alegerea revistei Paris Match de a publica pe copertă fotografia unui cuplu de bărbaţi este foarte importantă şi contribuie considerabil la lupta împotriva homofobiei. Este, într-adevăr, pentru prima dată când un cuplu gay apare pe coperta acestui săptămânal", au declarat reprezentanţii Asociaţiei Jurnaliştilor LGBT din Franţa, care au salutat decizia luată de editorii de la Paris Match. 

Aceeaşi asociaţie reaminteşte faptul că revista Paris Match a publicat deja pe copertele unor ediţii ale sale fotografii ale unor cupluri de lesbiene - jucătoarea de tenis Amelie Mauresmo şi iubita ei, în 1999, şi actriţa de comedie Muriel Robin şi partenera de viaţă a acesteia, în 2006.

Citeşte şi: Doliu la Hollywood!Un îndrăgit actor a murit la 69 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.