Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotograful american Chris Suspect, invitat special al Festivalului 'Vama Sub Lumini de Oscar'

agerpres.ro
festival vama veche

Fotograful american Chris Suspect este invitatul special al celei de-a VIII-a ediții a Festivalului internațional de arte vizuale "Vama Sub Lumini de Oscar", ce se va desfășura la Vama Veche, în perioada 18 - 27 august.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES de organizatorii festivalului, Chris Suspect este "un fotograf deloc pe placul președintelui american Donald Trump", în condițiile în care încă de la învestirea acestuia în luna ianuarie a fotografiat multe dintre protestele de la Washington.

Citeşte şi: Ministerul Culturii, apeluri pentru proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri

O parte dintre fotografiile realizate de Chris Suspect pe parcursul acestor proteste au fost incluse într-un proiect de carte intitulat "Un-Presidented: The Inauguration of Donald J. Trump and the People's Response" ("Învestirea lui Donald J. Trump și reacția poporului"). Proiectul, care cuprinde imagini realizate Suspect și alți 27 de fotografi, a fost selectat în categoria "Project We Love" de către platforma Kickstarter și și-a îndeplinit obiectivul inițial de finanțare în mai puțin de patru zile, indică sursa citată.

În cadrul Festivalului "Vama Sub Lumini de Oscar", Chris Suspect își va prezenta fotografiile de protest, va vorbi despre cum a fost realizat albumul "Un-Presidented: The Inauguration of Donald J. Trump and the People's Response" și despre cum se trăiește în Washington sub administrația Trump.

Citeşte şi: Doliu în lumea muzicii! O legendă a muzicii country a murit la 81 de ani - VIDEO

Înscrierile la "Vama sub Lumini de Oscar" (VSLO), cel mai mare festival de arte vizuale din România, au început, iar pasionații de fotografie și film pot participa cu o condiție de bază: "să facă o faptă bună", precizează organizatorii. Data limită a înscrierilor este 14 august, iar doritorii pot accesa pentru detalii site-ul festivalului, www.vslo.ro.

La ediția din acest an vor avea loc cursuri de fotografie de stradă, instantanee cotidiene, 4x4 mud photography, fotografie conceptuală, fotografie de nud (doar pentru fotografii +18 ani), fotografie de produs, portret de mireasă, fotografie de observare cu telefonul mobil sau cursuri de retușare a imaginilor în Photoshop.

Printre lectorii de la festival, alături de Chris Suspect, se numără Marian Sterea, Nicolae Coșniceru, Vali Bărbulescu, Cristian Crisbășan, Michail Moscholios (Grecia), Olav Urdahl (Norvegia). După fiecare curs vor avea loc întâlniri, proiecții și analize de portofoliu cu imaginile realizate la partea practică a workshopurilor.

Citeşte şi: Academia de Poliţie, MĂSURI după scandalul de la admitere. Godină: Mai sunt grile greşite .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.