Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Frăția PDL-istă' controlează Internele. Ultima mișcare care arată că Blaga e încă șef

vasile blaga

Vasile Blaga a demisionat miercuri din funcţia de copreşedinte al Partidului Naţional Liberal şi coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Decizia acestuia a venit după ce procurorii anticorupţie au anunţat că este urmărit penal pentru trafic de influenţă, fapte care ar fi fost săvârşite în perioada în care a deţinut funcţia de secretar general al unui partid aflat la guvernare.

Joi, la sediul PNL, Vasile Blaga a declarat că se va implica în continuare în parcursul partidului din poziţia de simplu membru. Însă, jurnalistul Cătălin Tache lansează o ipoteză incredibilă: tot Blaga va organiza alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Pentru ca, dupa cum arata informatii de ultima ora intrate in posesia anchetatorilor in urma cercetarilor efectuate intr-un alt dosar decat „mita pentru partid” (c.n. dosarul lui Liviu Popa, prietenul lui Vasile Blaga), pur si simplu tot Vasile Blaga este cel care se afla la butoanele organizarii alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Ce-i drept, nu direct, ca doar a fost pus sub control judiciar, dar privirile multora se indreapta acum spre chestorul Irina Alexe, cea cunoscuta in tot sistemul drept „pupila Buldogului”.

Ghiță, atac dur la Antena 3 și CTP

Iar „coincidentele” cel putin stranii ale ultimelor „salturi” spectaculoase din cariera chestorului capata cu totul alte conotatii daca procurorii vor confirma si oficial informatiile ca, pe lista celor opt persoane despre care Vasile Blaga ar fi vorbit cu Dragos Tudorache ca sa fie numite in fruntea unor structuri din cadrul Ministerului de Interne, se numara si cel al  Irinei Alexe. Pe care un alt „pupil” al lui Blaga, Dragos Tudorache, a tras-o dupa el secretar de stat la Cancelaria premierului. Iar dupa putin timp, ajuns ministru de Interne, cel supranumit si „Calaul lui Ciolos”  a numit-o pe aceeasi Irina Alexe secretar de stat, raspunzatoare de legaturile cu prefectii. Adica tocmai rotita cheie in organizarea alegerilor din decembrie”, scrie jurnalistul Cătălin Tache în ziarul Național.

La doar 35 de ani, Irina Alexe a devenit chestor de politie: „O performanta cu atat mai demna de semnalat, cu cat aceasta nu a lucrat nici macar o zi in vreo sectie de Politie, ca sa nu mai vorbim de vreun hot prins sau indeplinirea vreunei alte misiuni operative. Si chiar daca Romania este deja recunoscuta pentru ca aici functioneaza, de atata amar de vreme, cea mai productiva „fabrica de generali” din lume, colegii Irinei Alexe au ramas totusi cu gura cascata cum poate sa ajunga cineva chestor de Politie la doar 35 de ani, dupa o cariera desfasurata exclusiv in birourile din sediul central al Ministerului de Interne. Numai ca aceiasi colegi erau oricum obisnuiti cu „bafta” Irinei Alexe, despre care toata Academia de Politie vorbea ca a iesit din studentie cu o casa mostenita dupa ce ar fi ingrijit de o batrana. Lasand insa la o parte aceste amintiri, nu are totusi cum sa nu atraga atentia ca, indiferent de cine s-a aflat la guvernare, cariera Irinei Alexe nu a fost niciodata afectata serios. Si, mai mult chiar, a cunoscut si cateva salturi spectaculoase”, continuă jurnalistul.

Ministerul Finanțelor a dat un TUN de un MILIARD de euro: Unde se duc banii

Cert este ca acum secretarul de stat de la MAI care asigura relatia cu prefectii detine practic in propriile maini painea si cutitul pentru organizarea alegerilor parlamentare.

Asa ca, sa recapitulam : Blaga l-ar fi rugat pe Tudorache ca pe acest post sa fie numita Irina Alexe, ministrul de Interne a propus-o premierului si acesta a semnat! Ei, bine, asta da eficienta tehnocrata, daca nu cumva i s-or potrivi alti termeni juridici! Si uite cum „Buldogul” se dovedeste mai greu de ucis decat sperau unii…”, concluzionează Tache în ziarul Național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.