Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța amenință SUA: 'Dacă iese Donald Trump președinte, relațiile se vor complica'

www.rawstory.com
Donald Trump

Preşedintele francez Francois Hollande apreciază, într-un interviu publicat joi în cotidianul Les Echos, că victoria candidatului republican Donald Trump la alegerile prezidenţiale din Statele Unite 'ar complica relaţiile dintre Europa şi SUA', informează AFP.

'Sloganurile lui diferă prea puţin de cele ale extremei drepte din Europa şi din Franţa: frică faţă de migraţie, stigmatizarea islamului, punerea sub semnul întrebării a democraţiei reprezentative, denunţarea elitelor... în condiţiile în care Donald Trump însuşi, prin averea sa, este încarnarea cea mai evidentă a acestora', a declarat şeful statului francez.

Citește și: A umplut o piscină cu 6 tone de Coca-Cola și a pus găleți cu Mentos: A ieșit o NEBUNIE / VIDEO

Întrebat dacă, în opinia sa, alegerea omului de afaceri new-yorkez ar fi 'periculoasă', preşedintele socialist francez a răspuns fără echivoc 'da'.

După părerea lui Francois Hollande, probabilitatea de a-l vedea pe miliardar la Casa Albă nu trebuie minimizată. 'Cei care afirmă că Donald Trump nu poate fi viitorul preşedinte al SUA sunt aceiaşi care pretindeau că Brexitul nu va fi niciodată votat', a spus el.

Citește și: Ponta despre plagiat : “Vă mulțumesc din inimă dragi politruci!”

Francois Hollande nu s-a pronunţat până acum asupra candidaturii lui Trump, contrar premierului său Manuel Valls, care l-a calificat pe Donald Trump ca fiind un 'om rău'.

Fostul secretar de stat Hillary Clinton şi miliardarul Donald Trump sunt practic la egalitate, cu 42% pentru democrată şi 40% pentru republican, în cel mai recent sondaj de opinie publicat miercuri în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 8 noiembrie, informează agerpres.ro.

Citește și: Noua metodă care face valuri pentru combaterea xenofobiei în Anglia: Acul de siguranță prins în piept

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.