Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța DENUNȚĂ 'crime de război' comise la Alep

aleppo
aleppo

Franţa a denunţat duminică "crime de război" comise la Alep şi a estimat că aceste crime "nu trebuie să rămână nepedepsite", chiar în deschiderea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, potrivit AFP, scrie agerpres.ro

În faţa presei, ambasadorul francez François Delattre a acuzat regimul sirian şi aliatul său rus că urmăresc o soluţie militară în Siria şi se folosesc de negocieri ca de o "perdea de fum". 

Reuniunea, care a debutat la sediul ONU din New York, a fost convocată de SUA, Franţa şi Regatul Unit. Aceste ţări doresc să exercite presiuni asupra Rusiei ţi indirect asupra regimului sirian, prin Moscova, pentru a restabili o încetare a focului în cadrul unui acord americano-rus.

Scurgere de informații secrete: Traian Băsescu, agent KGB?

PRU, apel la Cioloș: Ministrul Sănătății trebuie demis! Așteptăm!


"Franţa cere aplicarea imediată" a acestui acord "începând cu Alep", a exclamat Delattre, comparând oraşul sirian cu Sarajevo în timpul războiului din Bosnia şi cu Guernica în timpul războiului civil din Spania. 

"Crime de război sunt comise în Alep", a reiterat el, menţionând "utilizarea de bombe incendiare şi a muniţiei sofisticate". 

Ambasadorul britanic la ONU, Matthew Rycroft, a denunţat, la rândul său, "încălcările flagrante ale dreptului internaţional" la Alep şi a evocat posibilitatea sesizării Curţii Penale Internaţionale. Ultima tentativă a Consiliului de a face o sesizare în acest sens a avut drept consecinţă un veto rusesc, scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.