Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța e în stare de ȘOC: A decretat starea de alertă și a închis granițele

Franța e în stare de ȘOC: A decretat starea de alertă și a închis granițele, a anunțat președintele Francois Hollande. Este pentru prima dată în istoria Franței când e declanșată starea de urgență pe întreg teritoriul țării.

”"În aceste clipe atacuri teroriste fără precedent au loc în Paris. Sunt mai multe zeci de morți, mulți răniți. E o eroare. Am mobilizat toate forțele posibile până la anihilarea teroriștilor. Am convocat Consiliul de Miniștri. Starea de urgență va fi decretată, anumite drepturi vor fi interzise. Se vor închide frontierele ca să fim siguri că nimeni nu va părăsi țara. E o încercare teribilă. Trebuie în acest moment dificil și am un gând pentru victime, pentru familiile lor să fim uniți.”, a spus Hollande.

Primăria Parisului le-a cerut sâmbătă, printr-un mesaj pe Twitter, tuturor cetăţenilor să nu iasă din case "în aşteptarea instrucţiunilor de la autorităţi", după atacuri înregistrate în mai multe zone din oraş soldate cu zeci de morţi, transmite EFE.

Potrivit DPA, postul francez BFMTV a anunţat că numărul morţilor în atacurile din Paris se ridică deja la 60.

Preşedintele francez Francois Hollande a convocat o reuniune de urgenţă a cabinetului de miniştri pentru miezul nopţii (01:00, ora României).

Un corespondent al BBC a scris pe contul său de Twitter că deocamdată nicio grupare nu a revendicat atacurile de la Paris, dar că susţinători ai Statului Islamic salută atacurile prin intermediul reţelelor sociale, folosind hashtagul "Paris in flames" (Parisul în flăcări - n.r.).

Statele Unite vor face tot posibilul pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe autorii atacurilor de la Paris, a declarat preşedintele SUA, Barack Obama.

Obama a folosit termenul "terorişti" şi a subliniat că SUA sunt alături de Franţa în lupta împotriva terorismului şi extremismului, a informat Reuters.

Preşedintele SUA a precizat că nu doreşte să speculeze referitor la cine s-ar afla în spatele atacurilor din capitala franceză.

Premierul britanic, David Cameron, a afirmat că este "şocat" de atacurile care au avut loc vineri seară la Paris şi în zona Stade de France, din nordul capitalei.

"Sunt şocat de evenimentele din această seară de la Paris", a scris David Cameron pe contul său de Twitter. "Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre poporul francez. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a veni în ajutor", a mai scris prim-ministrul britanic.

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat profund şocată de atacurile teroriste care s-au soldat cu zeci de morţi la Paris, informează AFP.

"Sunt profund şocată de ştirile şi imaginile pe care le-am văzut de la Paris. În aceste momente gândurile mele se îndreaptă către victimele acestor atacuri evident teroriste, către apropiaţii acestora şi către toţi locuitorii Parisului", a afirmat Angela Merkel, potrivit unui comunicat dat publicităţii vineri seara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.