Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța, mișcare SURPRINZĂTOARE în România: Trimite un ambasador expert în combaterea corupției

romania franta

Preşedintele francez Francois Hollande a numit-o pe Michele Ramis, diplomat de carieră specializat în infracţionalitatea internaţională şi spălarea banilor, în funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Franţei în România.

„Doamna Michel Ramis, ministru plenipotenţiar clasa I, în funcţie în administraţia centrală, este numită ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Franceze în România, înlocuindu-l pe domnul Francois Saint-Paul, chemat în alte funcţii”, se arată în decretul de numire citat de RFI.

Decretul, semnat pe 20 aprilie de liderul de la Elysee, a fost publicat în Monitorul Oficial francez două zile mai târziu.

Guvernul a decis: Toate pensiile speciale vor fi ÎNGHEȚATE

Michele Ramis este diplomat de carieră, cu grad de ministru, care lucrează în Ministerul francez de Externe din 1980. Ea a fost ambasador însărcinat cu ameninţările infracţionale transnaţionale din ianuarie 2013 şi a participat în această calitate la lupta împotriva diferitelor tipuri de trafic infracţional, precum şi împotriva corupţiei şi spălării de bani, potrivit MAE de la Paris.

Liviu Dragnea a decis: omul lui Băsescu îi ia locul Olguței Vasilescu

Din 2011 până în 2012, ea a fost consilier diplomatic în Ministerul Apărării.

Ramis a ocupat, de-a lungul timpului, diferite funcţii în Ministerul de Externe (Afaceri Judiciare, resurse Umane, probleme consulare) şi a avut mai multe posturi diplomatice în America Latină: Columbia, Mexic şi Guatemala. De asemenea, a lucrat la reprezentanţe ale Franţei pe lângă organizaţii internaţionale de la Viena şi la Conferinţa pentru Dezarmare de la Geneva.

Într-un interviu acordat anul trecut, ea spunea că faptul că este femeie a ajutat-o pe scena diplomatică internaţională, în special atunci când a fost implicată în negocierile privind dosarul nuclear iranian.

„M-am ocupat, în urmă cu aproximativ 15 ani, dosarul nuclear iranian, criza proliferării iraniene, atunci când eram în post la Viena. Îmi amintesc de şedinţe de negociere cu iranienii care erau destul de tensionate şi riscam să le spun lucruri privind programul nuclear pe care le primeau bine în cele din urmă, pe care le primeau cu zâmbetul pe buze, pentru că eram femeie şi nu sunt sigură că le-ar fi primit la fel dacă era vorba de un bărbat”, a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.