Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța trimite TANCURI în Polonia pentru a o apăra de Rusia

Franța trimite tancuri în Polonia pentru a o apăra de Rusia! Franţa va desfăşura 15 tancuri Leclerc în Polonia, în cadrul măsurilor de "reasigurare" a ţărilor din Europa de Est puse în aplicare de NATO pe fondul crizei din Ucraina, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al armatei, informează AFP.

Citește și: SUA au intrat în alertă după ce Rusia a amenințat România: Acțiunile lui Putin provoacă îngrijorare

În total, aproximativ 300 de militari francezi se vor instala de luni 20 aprilie la Drawsko Pomorskie, în vestul Poloniei, urmând să rămână acolo "în jur de şapte săptămâni", a precizat colonelul Gilles Jaron.

Citește și: Rusia declara Romania 'tinta prioritara'

Ei vor participa la o "serie de antrenamente bilaterale cu Polonia, precum şi multilaterale", inclusiv unul dintre ele cu armata SUA, a precizat colonelul Jaron.

În plus faţă de tancurile Leclerc, pilon al forţelor blindate franceze, militarii vor fi echipaţi cu patru VBCI (vehicule blindate de luptă a infanteriei, pe opt roţi) şi capacităţi de geniu.

Citește și: Victor Ponta, răspuns dur pentru Rusia după amenințările de azi

Exerciţiile militare între Aliaţi au fost consolidate considerabil în Europa de Est, în special pentru a reasigura Polonia şi ţările baltice, de la începutul crizei ucrainene în primăvara anului 2014, împreună cu o serie de măsuri ce includ trimiterea de avioane de luptă şi fregate în Marea Neagră.

Patru avioane de luptă franceze Rafale au fost de asemenea desfăşurate timp de mai multe săptămâni la baza Malbork din nordul Poloniei, în primăvara anului 2014, adaugă AFP, notează agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.