Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francezii radicali încep războiul cu jihadiştii: Vor decapitarea ISIS

Francezii radicali încep războiul cu jihadiştii după ce aceştia au atacat Parisul.

"Decapitarea jihadiştilor", musulmani care nu pot fi la acelaşi "rang" cu catolicismul din Franţa: doi membri ai familiei Le Pen, emblematică pentru extrema dreaptă franceză, au făcut o cascadă de declaraţii controversate vineri, la o săptămână după atentatele de la Paris, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Pleșu luat la țintă: NU l-au deranjat înjurăturile lui Băsescu, dar îl deranjează tinerii jurnaliști

Exclus în vară din Frontul Naţional (FN), partidul pe care l-a înfiinţat în 1972 şi pe care în prezent îl conduce fiica sa Marine, "patriarhul" Jean-Marie Le Pen, 87 de ani, a propus "restabilirea pentru terorişti a pedepsei cu moartea prin decapitare, cum face Daech" (acronimul arab al Statului Islamic).

Nepoata sa în vârstă de 25 de ani, Marion Maréchal-Le Pen, deputat din 2012 şi cel mai tânăr membru al Adunării Naţionale, apreciază la rândul ei că musulmanii în Franţa "nu pot avea exact acelaşi rang ca religia catolică".

"Trebuie să afirmăm principiile fundamentale ale legitimei apărări şi preferinţei naţionale", a subliniat Jean-Marie Le Pen în cursul unei conferinţe de presă, cerând confuz "eliminarea dublei naţionalităţi", "eliminarea dreptului pământului", "expulzarea imigranţilor ilegali".

Vezi și: Ciutacu, replica pentru Plesu: Iar n-are loc de mine filosoful glossy

Într-un interviu care urmează să apară în ediţia de sâmbătă a unui cotidian de extremă dreapta, Marion Maréchal-Le Pen a apreciat, la rândul ei, că "trebuie să acceptăm să definim şi să revendicăm care este moştenirea noastră şi care este identitatea noastră".

"Aceasta trebuie să cuprindă afirmarea afirmarea moştenirii noastre greco-romane şi creştine. Trebuie să spunem că Franţa este un pământ cultural şi de multă vreme spiritual creştin", a declarat ea.

"În aceste condiţii, dacă unii francezi pot fi musulmani şi să îşi exercite credinţa, trebuie să accepte că fac acest lucru pe un pământ care este cultural creştin. Asta implică în prezent că nu pot avea exact acelaşi rang cu religia catolică", a ţinut ea să menţioneze.

După mai multe victorii electorale în Franţa, Frontul Naţional ar putea la începutul lui decembrie să câştige mai multe regiuni cu prilejul alegerilor care vor fi ultimul test electoral înainte de prezidenţialele din 2017, la mai puţin de o lună de la atentatele jihadiste care au făcut 130 morţi, la 13 decembrie, la Paris.

Citeşte şi: Imagini zguduitoare cu terorista care s-a aruncat în aer la Paris / VIDEO ŞOCANT

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.