Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Fillon analizează viitorul Europei cu Angela Merkel

Candidatul conservator la alegerile prezidenţiale din Franţa, Francois Fillon, a anunţat marţi că se va întâlni în câteva zile cu cancelarul german Angela Merkel pentru a-i prezenta planurile sale privind viitorul Europei, transmite Reuters, conform agerpres.

''Alegerea lui Donald Trump şi tragedia de la Berlin schimbă lucrurile în Europa'', a afirmat Fillon, cu referire la alegerile prezidenţiale desfăşurate pe 8 noiembrie 2016 în SUA şi la atacul comis în capitala germană în decembrie anul trecut şi revendicat de gruparea Statul Islamic (SI).

Citeşte şi: Atac ARMAT în centrul Atenei. Un poliţist a fost rănit

''Pentru Statele Unite continentul nostru nu va mai fi, probabil, o prioritate, iar pentru Germania o anumită idee de pacifism este desuetă'', a afirmat Francois Fillon, favorit în sondajele de opinie în alegerile prezidenţiale din Franţa, prevăzute pentru aprilie şi mai.

''Franţa trebuie să fructifice această oportunitate pentru a remobiliza Uniunea Europeană în jurul priorităţilor strategice: securitatea noastră colectivă, apărarea, inovaţia şi reconsolidarea zonei euro'', a continuat fostul premier francez.

Fillon s-a declarat în favoarea propunerii ca francezii care au plecat din ţară pentru a se alătura mişcării jihadiste să piardă cetăţenia franceză. El susţine stabilirea unor cote anuale de imigranţi şi pledează pentru o Franţă puternică, dorind o extindere a coaliţiei internaţionale ce luptă contra grupării Statul Islamic.

Potrivit unor recente sondaje de opinie, Francois Fillon şi lidera Frontului Naţional, Marine Le Pen, ar urma să se confrunte în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.