Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa a extrădat în Germania un sirian care a dejucat un atentat terorist în Karlsruhe

Un sirian, a cărui mărturie a permis în luna iunie dejucarea unui atentat sinucigaş pe care gruparea Stat Islamic intenţiona să-l comită în Germania, a fost extrădat joi de Franţa către autorităţile de la Berlin, a anunţat Parchetul federal german, citat de AFP, potrivit agerpres.

Potrivit Parchetului din oraşul german Karlsruhe, sirianul prezentat cu numele de Saleh A., în vârstă de 29 de ani, este bănuit că împreună cu încă trei sirieni, Hamza C., Mahood B. şi Abd Arahman A. K., au plănuit un atentat în Germania.

Citește și: Peste 200 de deținuți au EVADAT dintr-o închisoare din Brazilia

Pe 1 februarie 2016, Saleh A. s-a prezentat la o secţie de poliţie din Paris, unde a declarat că deţine informaţii despre o celulă teroristă în adormire pregătită să atace în Germania.

Pe baza acestei mărturii, autorităţile germane au reuşit să-i aresteze pe ceilalţi trei sirieni. Conform anunţului dat de instanţa germană în momentul arestării, chiar dacă nu există indicii care să sugereze că ei începuseră deja să-şi pună în aplicare planul despre care vorbea sirianul din Franţa, există suspiciunea că pregăteau un atentat în zona centrului vechi al oraşului Dusseldorf.

Citeşte şi: Rudele victimelor accidentului MH17, APEL la Putin: 'Fii bărbat și recunoaște'

Saleh A. şi Hamza C. au primit în Siria ordinul să comită acest atac, ce urma să fie comis de către doi kamikaze care şi-ar fi detonat centurile explozive pe una dintre arterele principale din Dusseldorf, iar apoi alţi terorişti ar fi ucis cu focuri de armă şi cu alte dispozitive explozive cât mai mulţi trecători.

Citeşte şi: Kovesi, reacție la amenințările lui Traian Băsescu

Gruparea Stat Islamic a revendicat deja două atacuri executate în luna iulie în Germania, respectiv un atentat sinucigaş comis în faţa unui bar din oraşul Ansbach de un refugiat sirian, soldat cu 15 răniţi, şi un atac cu toporul comis într-un tren de un refugiat afgan, soldat cu cinci răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.