Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa încurajează achiziţionarea bicicletelor electrice. 200 de euro pentru orice doritor

Guvernul francez acordă o subvenţie de 200 de euro pentru toate persoanele fizice care cumpără o bicicletă electrică. Măsura, care a intrat în vigoare prin decret la 19 februarie, va fi valabilă până la sfârşitul lunii ianuarie 2018 şi vizează să accelereze mobilitatea francezilor, informează Le Figaro, conform agerpres.

SCANDAL la Washington. FBI se ia la trântă cu oficialii de la Casa Albă

Pentru a beneficia de această sumă, va fi suficientă prezentarea facturii de achiziţionare sau închiriere la Agenţia pentru servicii şi plăţi. Suma va fi acordată indiferent valoarea de achiziţie a bicicletei. Dar acest bonus nu poate fi primit decât o singură dată de aceeaşi persoană, chiar dacă aceasta ar cumpăra mai multe biciclete, şi nu se va aplica decât în cazul bicicletelor electrice a căror baterie nu este cu plumb.

Măsura ar trebui să facă un pic mai accesibile bicicletele electrice, al căror cel mai mic preţ este de aproximativ 700 de euro şi poate ajunge până la 5.000 de euro. Preţul mediu în Franţa al unei astfel de biciclete se ridică la 1.060 de euro, potrivit unui studiu realizat în 2015 de biroul de studii 6T.

Această subvenţie poate fi combinat cu ajutorul acordat deja de către autorităţile locale: aproximativ 40 de oraşe din Franţa, între care Paris, Saint-Etienne, Rouen şi Blois, de exemplu, acordă ajutoare de până la 400 de euro pentru persoanele fizice care utilizează biciclete electrice.

În 2015 guvernul de la Paris a acordat un superbonus pentru automobile ecologice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.