Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa: Marine Le Pen se suspendă de la conducerea Frontului Naţional şi declară că va câştiga

marine le pen

Marine Le Pen, şefa partidului de extremă-dreapta Frontul Naţional (FN), calificată pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, a declarat luni că poate şi chiar va câştiga cursa electorală şi şi-a multiplicat atacurile la adresa contracandidatului său, centristul Emmanuel Macron, transmite AFP preluat de agerpres.

"Zece mici puncte, credeţi-mă, este perfect realizabil", a declarat Le Pen, la postul de televiziune France 2, comentând sondajele pentru al doilea tur care îl dau pe Macron cu 60% din voturi contra 40% în favoarea sa. 

Marine Le Pen, care a anunţat că se suspendă de la preşedinţia partidului său, Frontul Naţional, pentru a fi "deasupra consideraţiilor partizane" şi a se consacra unirii francezilor în vederea celui de-al doilea tur, şi-a atacat adversarul. 

"Francezii vor descoperi conţinutul proiectului său de o foarte mare violenţă socială, economică, migratorie", a spus ea. "Nimic din proiectul domnului Macron, nici din comportamentul său nu denotă cea mai mică dovadă de dragoste pentru Franţa", a adăugat Le Pen. 

Candidatul centrist s-a prezentat ca fiind candidatul patrioţilor contra naţionaliştilor, scrie AFP. 

"Eu sunt candidata protejării francezilor", a afirmat Marine Le Pen, sperând în "unirea cât mai largă posibil a patrioţilor în faţa reprezentantului globalizării dezinhibate". 

Ea a apreciat că acest scrutin reprezintă "o formă de referendum" în care francezii au de ales între "Franţa sau...altceva, dispariţia, diluarea Franţei". 

Francezii vor vota pe 7 mai viitorul preşedinte al ţării. 

Candidatul de centru Emmanuel Macron a obţinut 24,01% din voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, desfăşurat duminică, iar lidera extremei drepte Marine Le Pen 21,30% din sufragii, potrivit rezultatelor definitive prezentate luni seară de Ministerul de Interne francez, relatează AFP şi Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.