Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa: Percheziţii la fondatorul partidului de extremă dreapta 'Frontul Naţional'

jean marie le pen

Proprietatea fostului preşedinte al partidului de extremă-dreapta Frontul Naţional (FN), Jean-Marie Le Pen, a fost percheziţionată marţi în cadrul unei anchete privind salariile asistenţilor aleşilor FN în Parlamentul European, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Poliţia franceză a percheziţionat proprietatea familială a lui Le Pen de la Saint-Cloud, în regiunea pariziană, unde se află atât domiciliul, cât şi biroul său, dar şi biroul secretarului său personal, Gérald Gérin. 

'Da, există o percheziţie, încă în desfăşurare', a confirmat Jean-Marie Le Pen, membru al Parlamentului European. 

Percheziţiile se înscriu în cadrul unei anchete deschise în martie 2015 de justiţia franceză, în urma unei sesizări făcute de co-legislativul european. 

Sesizarea a vizat salariile virate către 20 de asistenţi ai europarlamentarilor FN, ale căror nume figurează şi în organigrama Frontului Naţional, ceea ce lasă deschisă posibilitatea ca ei să aibă unele sarcini de serviciu suplimentare pentru care nu sunt remuneraţi de Parlamentul European. 

La demararea anchetei, Gérald Gérin apărea în organigrama partidului ca asistent al Jean-Marie Le Pen, dar şi ca asistent al eurodeputatei FN Marie-Christine Arnautu în cadrul Parlamentului European. 

Contactat de AFP, avocatul lui Jean-Marie Le Pen a denunţat percheziţia, care s-a desfăşurat 'într-o opacitate totală şi într-un regim de tensiune'. 'Nu ştim ce ni se reproşează', a precizat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.