Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa REACŢIONEAZĂ după atentatul din Manchester. Mesajul lui Emmanuel Macron

CBC.ca
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat marţi 'groaza' şi 'consternarea' după atentatul comis luni după un concert la Manchester, soldat cu 22 de morţi, şi a anunţat că va avea o convorbire cu premierul britanic Theresa May, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

'Emmanuel Macron va avea o convorbire telefonică cu Theresa May şi va fi informat în timp real în legătură cu evoluţiile anchetei', se arată într-un comunicat al preşedinţiei franceze în care se exprimă compasiunea Franţei şi solidaritatea cu Marea Britanie.

BREAKING NEWS: ATAC TERORIST pe Manchester Arena 22 morti si peste 59 raniti LIVE VIDEO

'Cu groază şi consternare Emmanuel Macron, preşedintele Republicii, a aflat de noul atentat care a lovit luni seara în timpul unui concert', a anunţat preşedinţia franceză, în timp ce premierul Edouard Philippe a condamnat 'cea mai laşă formă de terorism' care a vizat 'în mod specific şi în cunoştinţă de cauză' oameni foarte tineri.

'Preşedintele Republicii va continua cu guvernul şi cu forţele britanice lupta împotriva terorismului', se arată în comunicat.

Totodată, premierul Edouard Philippe le-a cerut marţi cetăţenilor francezi să fie vigilenţi. 'Cea mai laşă formă de terorism a lovit din nou, ţintind - la fel ca la Paris, acum mai bine de un an - o sală de concert', a spus Philippe, referindu-se la atacul din noiembrie 2015 de la sala de concerte Bataclan din Paris. 'Fac apel la concetăţeni să dea dovadă de cea mai mare vigilenţă, deoarece ne confruntăm cu o ameninţare mai prezentă ca oricând', a adăugat Philippe.

Bilanţul victimelor atentatului de luni seară de la Manchester a crescut la 22 de morţi şi 59 de răniţi, a anunţat marţi dimineaţă şeful poliţiei din Manchester, Ian Hopkins, într-o conferinţă de presă, potrivit BBC News.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.