Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa şi Germania îşi prelungesc cu o jumătate de an, până la sfârşitul lui aprilie, controalele la frontiere Schengen

schengenmigranti

Franţa va menţine până la 30 aprilie controalele la frontiere, restabilite în seara atentatelor din 13 noiembrie 2015, subliniind ”persistenţa” ameninţării teroriste, potrivit Ministerului de Interne, relatează AFP. ”Aceste controale vor fi efectuate cu respectarea principiului proporţionalităţii”, afirmă autorităţile franceze într-o notă de la 3 octombrie prin care şi-au anunţat decizia Uniunii Europene (UE).

Controalele la frontiere franceze au fost restabilite - conform dispoziţiilor articolelor 25 şi 27 ale Codului frontierelor Schengen - după atentatele de la Paris şi Saint-Denis, soldate cu 130 de morţi, pe 13 noiembrie 2015. Pe de altă parte, Guvernul german a anunţat că va prelungi controlul paşapoartelor la unele dintre frontierele sale cu alte şase luni, începând din noiembrie, relatează The Associated Press.

Ministrul german de Interne Thomas de Maiziere a anunţat joi, într-o declaraţie scrisă, că autorităţile vor continua să efectueze aceste controale la frontiera dintre Germania şi Austria şi aupra zborurilor care provind din Grecia. De Maizere a motivat că ele vor continua din cauza unui ”volum considerabil al migraţiei ilegale” şi a nivelului de alertă înalt în domeniul securităţii în Europa, în urma numeroaselor atacuri teroriste comise în ultimii ani, conform news.ro.

Berlinul a introdus aceste controale în urmă cu doi ani, în toiul crizei migraţiei, după ce zeci de mii de migranţi au intrat pe teritoriul german din Austria. De Maiziere a mai precizat că i-a informat pe partenerii europeni ai ţării sale despre decizia luată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.