Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fratele palestinianului care a ucis trei evrei vineri seară a fost reținut

haaretz.com
colonii israeliene

Forţele de securitate israeliene au percheziţionat sâmbătă locuinţa atacatorului palestinian care vineri seara a ucis cu cuţitul trei evrei la nord de Ramallah, înainte de a fi împuşcat, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că forţele de securitate au 'percheziţionat casa atacatorului din satul Khobar, au căutat arme şi au confiscat bani folosiţi în scop terorist'.

În timpul operaţiunii a fost arestat şi fratele autorului atacului.

Atacul a avut loc la Halamish, la nord de Ramallah, a informat armata israeliană. Colonia evreiască era păzită, dar palestinianul a reuşit să intre, apoi să se strecoare în locuinţa unde lua cina o familie de zece persoane. Un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani şi două femei, de circa 40 de ani, respectiv 60 de ani au fost victimele ucise pe loc, iar o altă femeie a fost spitalizată cu răni minore, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de prim-ajutor.

O altă femeie a reuşit să ascundă câţiva copii într-o cameră din spate, apoi un soldat aflat în permisie a auzit ţipete, a intrat şi l-a împuşcat pe agresor, scrie agerpres.ro.

Site-ul de ştiri Walla a informat ulterior că palestinianul a fost rănit uşor şi a fost transportat de o ambulanţă la un spital din Israel. Presa palestiniană l-a identificat pe atacator drept Omar Abd al-Jalil, în vârstă de 18 ani.

Tot vineri, trei palestinieni au fost ucişi şi alţi 400 răniţi, la Ierusalim şi în Cisiordania, în timpul violenţelor între forţele israeliene şi manifestanţii care protestau contra noilor măsuri de securitate de la Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de Est.

Violenţele au izbucnit după slujba săptămânală a musulmanilor în apropierea Oraşului Vechi din Ierusalimul de Est, în contextul în care Israelul a interzis accesul palestinienilor în vârstă de sub 50 ani pe fondul sporirii tensiunilor în ultima săptămână. Femeilor palestiniene nu li s-a aplicat nicio restricţie.

Palestinienii denunţă instalarea de detectoare de metale la intrările pe Esplanada Moscheilor, al treilea loc sfânt al musulmanilor din întreaga lume, măsură decisă după un atac comis săptămâna trecută şi soldat cu moartea a doi poliţişti israelieni. Atacul a fost urmat de confruntări zilnice între forţele de securitate israeliene şi tineri palestinieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.