Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Frăţia slavă 2016' se desfăşoară în Serbia cu participarea de trupe militare ruse şi belaruse

Peste 200 de militari din forţele aeropurtate din Rusia şi Belarus au sosit în Serbia pentru a participa la manevre tactice comune intitulate "Frăţia slavă 2016", programate să se desfăşoare în perioada 2-15 noiembrie în apropiere de Belgrad, a anunţat miercuri Ministerul Apărării rus, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

"Mai mult de 150 de militari din unităţi cu destinaţie specială ale Brigăzii de trupe aeropurtate din Ivanovo (Federaţia Rusă) şi aproximativ 50 de paraşutişti de la Unitatea de menţinere a păcii din Vitebsk (Belarus), plus trei avioane Il-76MD au sosit pe aeroportul militar din Batajnica, situat la 25 de kilometri de Belgrad", precizează ministerul într-un comunicat.

Citeşte şi: Şefii de stat major din Turcia şi Siria au stabilit tactica abordată în Siria

Militarii ruşi şi belaruşi urmează să se deplaseze în cursul zile la baza brigăzii sârbe cu destinaţie specială din Pancevo, situată la o distanţă de 35 de km de Belgrad.

În afară de personalul militar, Rusia a trimis la aceste manevre trei blindate de tipul BMD-2, patru ATV-uri, o dronă "Tahion", precum şi alte echipamente militare.

Citeşte şi: NAUFRAGIU în Indonezia. Cel puţin 20 de oameni au murit

În cadrul acestor manevre, Rusia va testa o nouă dronă, de fapt este vorba de o nano-dronă de dimensiunea unui libelule, a indicat pe pagina sa de Facebook Markiyan Lubkivsky, fost ambasador al Ucrainei în Croaţia între 2006-2009, liderul mişcării ucrainene "Dreptatea", relatează portalul newsru.com.

"Potrivit analiştilor militari, aceste dispozitive miniaturale urmează să fie utilizate de către forţele speciale ruse (...), iar acum va fi testată pentru prima oară în condiţii de luptă reale", a scris Lubkivsky, fost purtător de cuvânt al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

Citeşte şi: ORDIN de la Putin. 10 ore de 'pauză umanitară' la Alep

Serbia desfăşoară pentru a doua oară anul acesta exerciţii comune cu Rusia. Prima ediţie a manevrelor "Frăţia slavă" a avut loc anul trecut pe un poligon din Novorossiisk, pe coasta rusă a Mării Negre, transmite agerpres.

Întrebat cu privire la o posibilă dezaprobare a acestor manevre din partea Occidentului, ministrul de externe sârb Ivica Dacic a spus că Serbia este un stat independent şi decide singură cu cine să facă manevre, potrivit newsru.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.