Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FRF vrea COD de CONDUITĂ pentru oamenii din fotbal. Se anunţă sancţiuni dure pentru declaraţiile rasiste sau xenofobe

sigla FRF

Federația Română de Fotbal va elabora până la finalul acestui an un cod de conduită prin care vor fi sancționați oamenii de fotbal care fac declarații discriminatorii, cu tentă rasistă sau xenofobă, a anunțat, vineri, președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Citeşte şi: Cod GALBEN de inundaţii pentru râuri IMPORTANTE din ţară. AVERTISMENTUL hidrologilor - HARTĂ

"Astăzi, în raportul arbitrului și al observatorului de la fiecare meci, există o rubrică unde aceștia pot scrie și identifica manifestările rasiste, xenofobe sau de altă natură care au loc pe stadioanele de fotbal. În plus însă, până la finalul acestui an, Federația Română de Fotbal va elabora un cod de conduită, un cod etic care va reglementa inclusiv declarațiile oamenilor de fotbal făcute în afara stadioanelor. FRF condamnă și se disociază ferm de orice acțiune sau declarație prin care fotbalul este instrumentalizat de promotorii rasismului, xenofobiei sau discursului instigator la ură", a spus Burleanu, prezent la lansarea programului "Combaterea discriminării în fotbal, o prioritate pentru societatea civilă și lumea fotbalului", potrivit AGERPRES.

"Dorim să creăm împreună o platformă pentru combaterea discriminării de orice fel și în același timp o coaliție a eticii și conduitei în fotbalul românesc. Până la urmă este vorba despre respectul pe care fiecare dintre noi trebuie să îl arate celorlalți. Noi trebuie să transmitem aceste valori fundamentale în exterior, iar eu consider că fotbalul poate ajuta în acest sens prin vizibilitatea pe care o are", a adăugat Răzvan Burleanu.

Vineri, la Casa Fotbalului, a avut loc lansarea programului "Combaterea discriminării în fotbal, o prioritate pentru societatea civilă și lumea fotbalului". Organizat de Asociația Semper Musica, în parteneriat cu FRF și Rețeaua Fare, programul face parte din "Săptămânile Acțiunilor — Oamenii Fotbalului", o mișcare internațională care se desfășoară în același timp în mai multe țări europene.

Citeşte şi: Statistici SUMBRE ale Comisiei Europene: România, FRUNTAȘĂ la deficitul de colectare a TVA .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.