Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frontiera dintre Moldova şi Ucraina se va delimita până la finalul acestui an

rusia ucraina

Ucraina își propune finalizarea procesului de demarcare a frontierei cu Republica Moldova până la sfârșitul acestui an. Prim-ministrul Ucrainei, Vladimir Groisman, a declarat că țara sa își propune finalizarea procedurii de demarcare a frontierei cu Republica Moldova până la sfârșitul anului 2017.

Vineri, premierul moldovean și omologul său ucrainean, Pavel Filip, au avut loc o întrevedere la Odesa, în cadrul căreia părțile au discutat despre etapele de realizare a foii de parcurs a relațiilor dintre cele două state și au constatat că există un progres la acest capitol. Schimbul de mărfuri între Ucraina și Moldova a crescut cu o treime în primul semestru al acestui an, până la 317 milioane dolari.

"Spre sfârșitul anului, a menționat premierul Ucrainei, Kievul se așteaptă la finalizarea procedurii de demarcare a frontierei moldo-ucrainene", se spune în comunicatul serviciului de presă al executivului ucrainean, conform sputnik.md.

Potrivit comunicatului, se depune o muncă activă pentru dezvoltarea infrastructurii de frontieră. A fost introdus controlul comun la punctele de frontieră Cuciurgan, în curând urmează să fie deschis podul Bronnițî-Unguri. Pe viitor se planifică construcția podului peste Nistru Iampol-Soroca și restabilirea transportului feroviar pe segmentul Berezino-Basarabeasca.

Groisman a propus elaborarea mecanismului de soluționare a problemelor existente între cele două state în cadrul următoarei ședințe a comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene, care ar urma să se desfășoare la sfârșitul lunii septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.