Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FSB anunţă că a arestat în Crimeea un sabotor al serviciilor speciale ucrainene

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Serviciile speciale ruse (FSB) au anunţat marţi arestarea în Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014, a unui bărbat prezentat ca un agent al serviciilor secrete ucrainene pregătind "acte de sabotaj", relatează AFP. Acest "agent" este "originar din regiunea Herson" şi a fost "trimis în Crimeea pentru a comite acte de sabotaj", a declarat FSB într-un comunicat.

La Kiev, serviciile secrete ucrainene (SBU) au negat implicarea lor şi au calificat anunţul Rusiei drept o "provocare". Potrivit unui comunicat al SBU, Rusia încearcă pur şi simplu să dea vina pe Ucraina pentru "a speria populaţia" Crimeii, în timp ce "creşte nemulţumirea faţă de autorităţile de ocupaţie". De asemenea, purtătoarea de cuvânt a SBU, Olena Gitlianska, nu a confirmat şi nici nu a negat că persoana arestată are cetăţenia ucraineană. "Încercăm să stabilim cine a fost reţinut" de către FSB, a declarat ea, precizând că nu are informaţii privind cetăţenia acestei persoane, descrisă ca fiind "Ghennadi Lemeciko" de către FSB.

Potrivit Moscovei, bărbatul avea explozibili şi intenţiona să provoace întreruperi de curent în această peninsulă lipsită adesea de electricitate. Într-o înregistrare video difuzată de mai multe media ruse, un tânăr păzit de doi bărbaţi cu cagule admite că a vrut "să taie un stâlp de electricitate" la ordinul autorităţilor ucrainene. El a spus de asemenea că a fost trimis în Crimeea pentru "a da foc la un depozit de deşeuri".

Crimeea era aproape în totalitate dependentă de Ucraina pentru furnizarea de energie electrică în momentul anexării sale în martie 2014 de către Rusia. De atunci, în peninsulă au avut loc mai multe întreruperi de curent, în special la sfârşitul lunii noiembrie 2016 după sabotarea unei linii de înaltă tensiune ce vine de pe teritoriul ucrainean, conform Agerpres. Autorităţile din Crimeea şi Moscova au dat vina pe guvernul ucrainean. Kievul a declarat că nu ştie cine sunt responsabilii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.