Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fundația Stânga Democratică a devenit oficial membră a rețelei fundațiilor europene de stânga

fundatia stanga democrata

Fundația Stânga Democratică (FSD), lansată în martie 2015 de mai mulţi intelectuali de stânga din România, a devenit oficial membră a Fundației Europene pentru Studii Progresiste (FEPS). Anunțul a fost făcut de Președintele FEPS, Massimo D'Alema, și de Secretarul General al FEPS, Ernst Stetter, la finalul Adunării Generale la care a participat europarlamentarul PSD Victor Negrescu, membru în grupul de experți al FSD și unul dintre inițiatorii Fundației.

FEPS este singurul think-tank progresist la nivel european recunoscut şi sprijinit de către Parlamentul European, al cărui principal obiectiv este de a dezvolta dezbaterile şi dialogul între intelectualii de stânga şi promovarea viziunii lor despre proiectul european. FEPS este o fundație independentă, compusă din peste 40 de fundaţii de stânga europene, care lucrează în strânsă cooperare cu reprezentanţii de stânga din parlamentele naţionale şi Parlamentul European, precum și cu Partidul Socialiștilor Europeni (PES).

Fundația Stânga Democratică a fost constituită oficial în martie 2015 ca urmare a unui apel public lansat de un grup de iniţiativă format din intelectuali, cadre universitare, reprezentanţi ai societăţii civile, bloggeri, jurnaliști, artişti, sindicalişti, antreprenori, oameni noi în politică și persoane active care își doresc o societate în care omul să fie pus pe primul loc. Misiunea FSD este de a promova valorile și principiile stângii, oferind astfel o alternativă la hegemonia intelectuală a dreptei, și de a crea un cadru favorabil dezbaterilor ideologice și programatice reale, care să vizeze politicile publice, în particular cele sociale.

„Ne bucurăm că potenţialul intelectualilor de stânga din România a fost recunoscut la nivel european. Ne propunem ca în perioada următoare să încercăm să organizăm şi mai multe dezbateri, să propunem politici publice mai ales pe teme sociale şi să întărim nevoia unei societăţi româneşti cu adevărat europene şi conştientă de forţa şi atuurile reprezentate de cultura solidarităţii şi implicării. FSD rămâne o platformă independentă a intelectualilor de stânga din România, indiferent de generaţie, dar foarte deschisă către noul val al stângii româneşti. Ne propunem să devenim un reper pentru cei care vor să participe cu idei şi propuneri la construcţia unei societăţi în care omul într-adevăr primează”, a afirmat Victor Negrescu, membru în Grupul de Experţi al FSD.

De la lansarea sa, FSD a propus mai multe proiecte de politici publice. Printre acestea se numără și raportul intitulat „Noile revendicări sociale ale salariaților”, care a fost prezentat în cadrul unui eveniment organizat de fundaţie la Staţia Unirii din Bucureşti, cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii.

Următoarea dezbatere programată de Fundația Stânga Democratică se intitulează „Reforma sistemului de dizabilități din România: cerințe și perspective” și va avea loc luni, 29 iunie, între orele 14h45-17h00, la Biblioteca Națională a României din București. La eveniment va fi prezentat un proiect de strategie pentru persoanele cu dizabilităţi din România întocmit de FSD, iar printre invitaţi se numără Ministru Muncii Rovana Plumb şi Ministru Culturii Ionuţ Vulpescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.