Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fundații camuflate

pixabay.com
diverse, spion, date, stiri

Se vorbește enorm de mult în aceste zile, și nu numai în România, despre rețeaua mondială a fundațiilor Soros. Și despre rolul lor nociv. Luni seară, la Antena 3, Mihai Gâdea a prezentat documente care atestă faptul că, printr-o altă rețea de fundații, autorități ale statului ungar au alimentat la greu și în mod constant puzderia de organizații extremiste din Ardeal, care au drept obiectiv dezmembrarea României. E clar că avem de-a face cu un fenomen extrem de nociv, generat de fundațiile camuflate. Ce e de făcut?

În ultimii 20-30 de ani, în statele fost comuniste și în ultimii 50 de ani, în celelalte state, ONG-urile au căpătat o importanță din ce în ce mai mare. În traducere, înseamnă organizații nonguvernamentale. Societatea civilă se sprijină într-o măsură din ce în ce mai mare și cu toată buna credință pe asemenea instituții. De ce au ele atât de multă credibilitate? Pentru că, fiind neguvernamentale, nu sunt supuse sau nu ar trebui să fie supuse politicilor aplicate de administrația publică centrală sau locală din statele respective și, în acest fel, gradul de reprezentare al cetățenilor și al intereselor legitime ale acestora este destul de ridicat. Firește, în activitatea lor, aceste organizații ale societății civile sunt, deseori, obligate să colaboreze cu instituțiile statului, cu partidele politice, cu Legislativul, dar, în măsura în care nu sunt dependente, o pot face pe picior de egalitate. Menținându-și nealterată credibilitatea.

Citește și: NEBUNIE I-au filmat, din birou, când făceau SEX la geam / VIDEO

Tocmai din motivele expuse mai sus, s-a manifestat și tentația de a profita de existența acestui instrument, de a-l adjudeca, de a-l subordona și de a-l manipula în interese contrare celor cetățenești. În felul acesta, prin intermediul unor ONG-uri vopsite sau cumpărate, societatea civilă a putut fi manipulată, într-o direcție sau alta, de instituții sau de alte forțe interesate.

Desigur, cel mai ilustrativ exemplu de manipulare a societății civile, a clasei politice și chiar a guvernelor prin intermediul ONG-urilor ni-l oferă faimosul miliardar american George Soros. Omul care îl refuză cu obstinație pe Dumnezeu. Și care ia cu zece mâini ceea ce oferă cu două. Prin intermediul unei rețele mondiale de fundații, este un fapt de acum notoriu că George Soros încearcă să subordoneze guvernele și economiile unor state.

Citește și: PREMIERĂ MONDIALĂ: Lego lansează prima figurină cu dizabilități / FOTO

Să revenim însă la România. Aici, dincolo de fundațiile lui George Soros care au pus mână pe un guvern și, aflăm cu stupoare, posibil chiar pe instituția prezidențială, pentru că și domnul Klaus Iohannis este membru al unei asemenea fundații, iată, așa cum ne-a demonstrat Antena 3, de ani de zile, s-a dezvoltat și un alt monstru, încă și mai periculos. Alimentarea și dirijarea unor organizații și grupuri extremiste și iredentiste din ce în ce mai numeroase, mai gălăgioase și mai periculoase tot prin intermediul unor fundații. Aici, există o amenințare de cel mai înalt grad la siguranța națională a României, pentru că scopul tuturor acestor sponsorizări a unor asa–zise ONG-uri nu este altul decât dezmembrarea statului național. Ce avem de făcut? Cum ar trebui să răspundă România unor asemenea provocări? Într-un mod cât se poate de simplu. Luând exemplul altor state care au reușit, prin mecanisme legislative, să bareze ascensiunea și chiar existența fundațiilor camuflate. Prin urmare, este nevoie de o lege, în România, care să definească mai bine ce este o fundație, ce poate să facă și ce nu poate să facă o fundație, în ce condiții și de către cine poate fi ea finanțată și să stabilească sancțiuni corespunzătoare pentru cei care încalcă prevederile legale.

Citește și: Hărțuirea SEXUALĂ în universitățile din România: De ce se plâng FEMEILE

Dar cine să facă această lege? În niciun caz nu ne putem aștepta la așa ceva din partea Guvernului Cioloș. Un guvern emanat tocmai de asemenea rețele de fundații. Sarcina revine, prin urmare, fie viitorului guvern, dacă el nu va fi tot Cioloș, fie Legislativului.

Și ar mai fi ceva de spus. Poate că, atunci când vom încerca să scăpăm România de pericolul pe care îl reprezintă fundațiile camuflate, ne vom mai gândi o dată dacă are sau nu are rost ca, prin lege, să garantăm și să asigurăm existența unor fundații acoperite deținute de serviciile secrete. Pentru că răul vine și de aici.

Citește și: Un nou concept alimentar ia amploare în lume: Totul pleacă din SUA

o analiză de Sorin Roșca Stănescu, jurnalist

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.