Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furnizorul DNA dotează instanțele militare: Ce achiziții vor fi făcute

cotidianul.ro
fratie siluete spioni umbra

Instanțele militare urmează să fie dotate cu servere de protecție achiziționate săptămâna trecută de MApN de la o companie IT care a furnizat DNA tehnică de interceptare și înregistrare, informează Jurnalul Național. Este vorba despre societatea Andyteh Concept SRL, din structura acţionariatului căreia a făcut parte generalul SRI Dan Gheorghe, fost șef al Brigăzii Antiteroriste. La pensie, Dan Gheorghe a administrat grupul de firme controlat de Nicolae Dumitru, zis Niro. Co-participantul la aceste contracte al Andyteh Concept SRL, SC Pragma Computers SRL, a derulat, în ultimii doi ani, contracte cu majoritatea instituțiilor de forță, printre care SRI, Ministerul de Interne și alte structuri ale Armatei.

Tudorel Toader intervine în scandalul momentului: 'Nu e unica soluție, nu e soluția miraculoasă'

Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară UM 02415 București, care deservește Direcția Topografică a Armatei, a achiziționat, săptămâna trecută, sisteme informatice ce urmează să intre în dotarea instanțelor militare.

Iohannis, lovitură năprasnică împotriva României

Astfel, potrivit unui anunț de atribuire publicat de autoritatea contractantă pe SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice), UM 02451 a atribuit, în data de 2 martie 2017, prin licitație deschisă, un contract în valoare de 1.288.512 lei cu TVA inclus (304.207,3 euro), aferent achiziției de servere, suporturi de stocare cu memorie, componente de rețea și alte echipamente. Lotul atribuit vizează achiziția de servere de protecție, și pentru acest contract au depus oferte un număr de șase agenți economici de profil, din care doar patru au fost considerate admisibile. În cele din urmă, oferta câștigătoare a fost desemnată cea depusă de către compania SC Pragma Computers SRL București.

Potrivit anunțului de atribuire citat, procedura pentru atribuirea loturilor 1, 2, și 3 ale contractului a fost anulată, pentru că niciun agent economic nu s-a prezentat la licitaţie. Aceste loturi vizau achiziția de echipamente de integrare și acces certificare la rețeaua LAN, Firewal în arhitectură de înaltă disponibilitate, respectiv un sistem informatic.

Ministerul Apărării Naționale a anunţat că intenționează să facă o asemenea achiziție încă din perioada tehnocrată, mai exact în data de 2 noiembrie 2016, prin încheierea unui acord-cadru cu un singur agent economic. Pentru lotul 4, adjudecat prin licitație în urmă cu o săptămână, autoritatea contractantă a precizat că urmează să fie achiziționat prin contracte subsecvente. Astfel, conform caietului de sarcini, MApN, prin UM 02415 București, a precizat că urmează să intre în posesia unei cantități maxime de 50 de servere de protecție pentru instanțele militare, la o valoare maximă pentru o bucată de 35.312,5 lei fără TVA. Valoarea maximă pe care ministerul era dispus să o plătească pentru aceste servere de protecție se ridica la 1.756.625 de lei fără TVA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.