Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtună politică în SUA: Democrații pregătesc procedura de DEMITERE a lui Trump

donald trump suparat

Demiterea directorului FBI ar putea fi picătura care umple paharul în cazul președintelui SUA, Donald Trump. Mai multe congresmeni democrați lansează public ideea deschiderii procedurii de „impeachment” (punerea sub acuzare a președintelui, urmată de demitere).

Cea mai recentă propunere în acest sens vine de la democratul Al Green, membru în Congres din partea statului Texas, care a susținut marți într-o conferință de presă că demiterea lui Comey din fruntea FBI reprezintă o obstrucționare a justiției, o încercare de a împiedica ancheta care vizează influența Rusiei în campania prezidențială din 2016. Solicitarea lui Green vine după ce New York Times a publicat un articol „pe surse” în care susținea că Trump i-a cerut lui Comey să oprească ancheta cu privire la legăturile lui Flynn (fost consilier de securitate a lui Trump) cu Rusia.

Vezi și: SCANDAL puternic în SUA. Trump i-ar fi cerut fostului șef al FBI să închidă o anchetă delicată

Green se alătură altor democrați care au cerut anchetarea lui Trump, printre care democrata Maxine Waters (California), care a vehiculat de câteva luni ideea demiterii președintelui și a afirmat că va lupta în fiecare zi pentru asta. Alți parlamentari democrați care au vehiculat ideea au fost John Yarmuth și Mark Pocan. Pe de altă parte, democratul Jared Huffman a făcut apel la republicani să se alăture celor care solicită demiterea lui Trump.

Pentru procedura de „impeachment” este nevoie de majoritate în Camera Reprezentanților, însă această majoritate este deținută de republicani. Unii democrați speră că vor exista republicani care vor vedea în Mike Pence (vicepreședintele SUA, cel care ar prelua funcția de președinte în cazul demiterii lui Trump) o variantă mai bună decât actualul președinte.

În corul celor care vorbesc despre anchetarea lui Trump se află nu doar democrați, ci și senatorul independent Angus King, fostul guvernator de Maine. Acesta nu este neapărat unul dintre susținătorii ideii, însă afirmă că obstrucționarea justiției, acuzație care ar putea fi formulată în cazul demiterii directorului FBI, este un motiv serios de „impeachment”.

Vezi și: Descoperire incredibilă a unui avocat: Cum sunt ascultate telefoanele românilor

Pe de altă parte, lidera grupului democrat din Camera Reprezentanţilor a Congresului american, Nancy Pelosi, a refuzat să se alăture apelurilor privind destituirea preşedintelui Donald Trump. "Nu susţin aceasta", a declarat ea într-o emisiune la CNN. "Dacă începe să se vorbească despre destituire, trebuie să se ştie care sunt faptele. Aceasta nu poate fi doar pentru că nu-l agreez sau nu-mi place părul lui. Câte reglementări ar încălca el?", a spus ea. "Fără un dosar, nu am face decât să participăm la zvonuri" , a adăugat Nancy Pelosi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.