Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtună violentă la Istanbul: 10 persoane au fost rănite și traficul a fost paralizat

furtuna

O furtună violentă s-a abătut asupra oraşului Istanbul joi seară, zece persoane fiind rănite, dintre care două grav, iar oraşul paralizat, relatează media locale, citate de AFP şi DPA, scrie agerpres.ro

Oraşul s-a cufundat în întuneric după ce a fost acoperit de nori negri înaintea de izbucnirea furtunii, care nu a durat mai mult de 20 de minute, a constatat un jurnalist al AFP. 

Fulgerele şi grindina, cu bucăţi care ajungeau până la mărimea unei mingi de golf, s-au abătut asupra metropolei turce, provocând numeroase pagube. 

Cel puţin zece persoane au fost spitalizate, din care două sunt grav rănite, potrivit agenţiei private Dogan, care nu furnizează detalii privind circumstanţele în care acestea au fost rănite. 

În timp ce pe reţelele sociale au început să apară numeroase imagini cu străzi inundate şi vehicule sub apă, oraşul a fost paralizat, traficul fiind întrerupt pe numeroase artere. 

În partea asiatică a oraşului, la Haydarpaşa, o macara portuară de mari dimensiuni s-a prăbuşit, provocând o explozie şi un incendiu, care în cele din urmă a fost izolat, scrie ziarul Daily Sabah, preluat de DPA. 

În Sisli, în partea europeană a Istanbulului, zidul unui cimitir s-a prăbuşit, rănind cel puţin două persoane. 

Tunelul rutier pe sub Bosfor a fost închis, dar şi câteva staţii de metrou. 

Un număr de 16 avioane care urmau să aterizeze pe aeroportul Ataturk din Istanbul au fost de altfel redirecţionate, potrivit agenţiei Anadolu. 

Municipalitatea, care a mobilizat peste 7.000 de persoane pentru a gestiona situaţia, a precizat într-un comunicat că în jur de 230 de arbori au fost dezrădăcinaţi şi aproape 90 de acoperişuri s-au prăbuşit în întreg oraşul. 

S-au declanşat şi câteva incendii în urma fulgerelor, dar acestea au putut fi controlate, a adăugat municipalitatea, care a avertizat şi asupra unor noi averse violente în cursul nopţii. 

Capitala economică a Turciei a fost deja lovită la 18 iulie de ploi diluviene care au provocat numeroase inundaţii, fără a provoca victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.