Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fuziunea dintre PDL şi Forţa Civică face prima victimă - INTERVIU

forta civica

Sau, cel puţin, varianta unei candidaturi cu şanse, din partea unei drepte unite. Această situaţie a dus la retragerea din politică a unuia dintre membrii marcanţi ai Forţei Civice.

Dan Lazea, vicepreşedinte Forţa Civică şi preşedinte al filialei Timiş, explică într-un interviu pentru stiripesurse.ro motivele retragerii. Iniţial, fostul consilier al preşedintelui Emil Constantinescu şi actual prorector al Universităţii de Vest din Timişoara susţinea că este vorba despre o retragere cauzată de incapacitatea de a se implica, într-o perioadă în care este foarte ocupat. Ulterior, acesta a explicat ce anume l-a făcut să iasă „pe tuşă”.

Reporter: - V-aţi retras de tot din politică?

Dan Lazea: - Să vedem ce se întâmplă pe partea asta. Nu mai înţelege nimeni care politică. Eu am avut un angajament vizavi de un proiect politic care presupunea o candidatură, vizavi de o persoană pe care eu am susţinut-o la momentul respectiv. Proiectul candidaturii domnului Ungureanu a devenit din ce în ce mai imposibil şi, din cauza asta, nu am momentan altă opţiune. Dacă se reactivează acest proiect, sunt alături de el. Asta e ce m-a motivat în urmă cu 8-9 luni să-l sprijin pe MRU. Aşa că momentan nu am o motivaţie directă vizavi de ce înseamnă politică. Dacă se clarifică lucrurile într-un fel, o să vedem.

Rep.: - Totuşi, domnul Ungureau pare că va avea un rol destul de important în viitorul mare partid de dreapta.

D.L.: - Da, nu am niciun dubiu vizavi de faptul că va avea un cuvânt important de spus în politica românească în următorii ani. Eu nu am făcut un calcul de oportunitate, pragmatic. Eu am avut în vedere un proiect, în care eu credeam şi cred în continuare, vizavi de capacităţile şi competenţa domnului Ungureanu de a exercita funcţia de preşedinte al României, spre binele României. Pentru asta eram dispus să sacrific timp, energie şi competenţele pe care le am, pentru a sprijini îndeplinirea acestui proiect.

Rep.: - Dar rezultatele de la europarlamentare nu au demonstrat lipsa de perspectivă a unui asemenea proiect?

D.L.: - Rezultatele de la europarlamentare au fost în urma unor greşeli ale partidului, nu ale lui personal. Dacă partidul nu a fost în stare să sprijine un astfel de proiect, s-a văzut şi după aceea că e incapabil să funcţioneze mai departe. Ca dovadă, această fuziune, în condiţiile în care este făcută. Nu e vina domnului Ungureanu că nu a avut o structură care să-l susţină în acest proiect. Până la urmă, un proiect de preşedinţie nu se poate face cu un partid de dimensiunile la care era Forţa Civică.

Rep.: - Excludeţi o revenire în politică?

D.L.: - Implicarea mea politică era legată de sprijinirea candidaturii şi proiectului domnului Ungureanu la Preşedinţia României în această toamnă. Momentan e tot ce am de spus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.