Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

G.Oprea, dezvăluiri din PSD: 'Am fost amenințat cu moartea'

gabi oprea 1

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, joi, că a fost amenințat cu moartea în scandalul uriaș apărut în PSD în 2009 pe marginea șefului serviciului de informații de la Interne.

Numirea lui Virgil Ardelean la sefia DGIPI a iscat un scandal urias in interiorul PSD in ianuarie 2009, scandal in urma caruia Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, si-a dat demisia din functie si din partidul condus la acea vreme de Mircea Geoana.

"(...) am fost unul din cei propusi, pana la urma a fost o finala intre mine si Catalin Voicu si am castigat la o diferenta de 3 voturi. Am castigat atunci greu impotriva presedintelui de partid, impotriva multora, a fost aproape imposibil, dar am castigat, am fost numit ministru de Interne. Au venit si mi-au spus 'Ba, fii si tu putin mai generos, ai castigat nesperat, acum numim si noi niste oameni'. Si au vrut sa numim politic, dar cum puteam eu, ca militar, sa numesti politic in sedinta de partid? Cum sa numim la partid?", a declarat Gabriel Oprea la Adevarul Live.

El a precizat ca se faceau presiuni pentru numirea unui anumit 'domn' la DGIPI. "Problema e ca numele ala, toate serviicile au spus ca face crima organizata. Cum sa-l numesc?", a spus acesta.

Întrebat cine insista pentru numirea acelei persoane, Gabriel Oprea a mentionat ca a fost amenintat cu moartea daca spune tot ce stie:

"Sefii de la partid, erau multi. In momentul acela m-am grabit si l-am numit pe dl Ardelean (...) Normal ca m-au chemat, ca sa-l dau afara (...) Am stat 90 de secunde, le-am spus tuturor ca nu pun mafia la Interne, am plecat, mi s-a cerut demisia, am vrut sa spun cancelariilor europene ca am fost presat. Nu am fost lasat, ca nu era momentul sa spun acest lucru. Am fost amenintat inclusiv cu moartea daca nu ma potolesc. Mi-am dat demisia dar n-am fost lasat sa vorbesc. Mi s-a explicat politic: 'Putem sa stam la guvernare cu mafia de care vorbesti tu?'", a declarat Gabriel Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.