Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

G7, mesaj cheie pentru Rusia: Ce se pune la cale în Siria

Statele membre G7 s-au declarat sâmbătă 'pregătite să lucreze' cu Rusia, aliat al regimului de la Damasc, pentru a găsi o soluţie politică la conflictul sirian, conform declaraţiei lor finale făcută publică la Taormina, în Italia, transmite AFP.

"Considerăm că există o ocazie să punem capăt acestei crize tragice. Vom depune toate eforturile" pentru a opri conflictul, se arată în declaraţie, care reiterează necesitatea unui "proces politic incluziv sub egida ONU", scrie agerpres.ro.

Citește și: Produsele cu conținut mare de zahăr ar putea fi supra-taxate

"Dacă Rusia este pregătită să îşi folosească influenţa în mod pozitiv, suntem pregătiţi să lucrăm cu ea pentru a rezolva conflictul, căutăm o reglementare politică", scriu statele membre G7 - SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Canada şi Japonia.

"Suntem pregătiţi să contribuim la reconstrucţie, odată ce va începe o tranziţie politică credibilă", adaugă statele menţionate, exprimându-şi speranţa că Acordurile de la Astana "vor contribui concret la reducerea violenţelor".

Citește și: Își va recupera nasul și gura grație unei operații care va utiliza tehnologia 3D

Rusia şi Iranul, aliaţi ai regimului sirian, şi Turcia, susţinătoare a rebelilor, au mediat un proces de încetare a focului în Siria, la care nu participă şi ţările occidentale.

În paralel, un proces de negociere între părţile implicate în conflictul sirian este în derulare la Geneva, sub egida ONU.

Citește și: Amazon rambursează 70 de milioane de dolari: Erau cumpărături făcute de copii

G7 a cerut "punerea în aplicare a unui armistiţiu real, încetarea folosirii de arme chimice, accesul imediat la ajutor umanitar şi eliberarea persoanelor închise în mod arbitrar, precum şi acces la închisorile" regimului.

Războiul din Siria a făcut peste 320.000 de morţi şi milioane de refugiaţi din 2011.

Citește și: Pe modelul STRALETEI Alexandra, fiică de polițist, acum o ELEVĂ de 18 ani si-a scos la licitatie virginitatea / FOTO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.