Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Liiceanu, la primul protest după '90: Fraudarea votului, atac la democrație

liiceanu

Aproximativ 500 de persoane s-au strâns, sâmbătă, în Piaţa Universităţii pentru a cere renumărarea voturilor din Sectorul 1 al Captialei, la protest venind şi Clotilde Armand (USB) care le-a mulţumit celor prezenţi, dar şi Gabriel Liiceanu care a spus că este la primul prostest după iunie 1990.

În liniştea Pieţei, tulburată doar de susurul fântânii din faţa Facultăţii de Arhitectură, şi-a făcut apariţia Gabriel Liiceanu, aşa cum anunţase şi pe contul său de Facebook.

PROTESTE în Capitală, după alegeri: vedetele din Piața Universității

"Înţeleg că există suspiciuni serioase legate de o fraudare a alegerilor în Sectorul 1, ori, pentru mine, fraudarea votului este cel mai grav atentat la adresa democraţiei pentru că îi surpă fundamentele, iar noi cei care votăm devenim nişte caraghioşi distribuiţi într-o mascaradă politică. Ideea că se aleg ei între ei folosindu-ne pe noi în scenariul acesta mi se pare intolerabilă. Pur şi simplu aş vrea să protestez la ideea că deşi există oameni politici condamnaţi pentru fraudarea votului în 2012, s-ar părea că acest demers inimaginabil pentru democraţia autentică mai există azi la noi. Dacă n-ar fi nicio problemă nu văd de ce nu s-ar număra voturile sau de ce nu s-ar reface alegerile" a spus Liiceanu, precizând că este primul protest la care participă, după Piaţa Universităţii din 1990, informează Mediafax.

El a acuzat şi lipsa educaţiei civice la români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.