Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea a adunat o AVERE în 2015: Câți bani a CÂȘTIGAT fostul șef de la Interne

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Gabriel Oprea la ICCJ

Gabriel Oprea nu trece prin cele mai plăcute momente după scandalul în cazul polițistului Bogdan Gigină, însă, din punct de vedere financiar, fostul ministru al Apărării stă liniștit.

Gabriel Oprea este un personaj unic în politica românească. General, șef de partid, senator, ministru, vicepremier și mare om de afaceri, Oprea a reușit să strângă de-a lungul vieții o avere fabuloasă, donată în mare parte, anul trecut, copiilor săi.

Citește și: Misterul audierii lui Vasile Blaga la DNA se adâncește

El și-a sporit averea cu aproape 1.000.000 de lei, bani proveniți din salarii, indemnizații, pensie și chirii. Fostul vicepremier a „produs” peste 100 de lei pe oră, anul trecut, indiferent dacă în acel interval a mâncat, a dormit, a muncit sau s-a relaxat. Calculul o include și pe soția lui, Sanda, care nu lucrează.

Conform propriei declarații de avere, Gabriel Oprea a obținut din salariul de la Ministerul Afacerilor Interne suma de 121.492 lei, de la Academia de Științe Ale Securității Naționale – 28.920 lei (Oprea a specificat faptul ca in 2016 a inapoiat institutiei aceasta suma in anul urmator) si din indemnizatia de senator – 12.948 lei. Total: 163.360 lei.

In acelasi an, Gabriel Oprea a incheiat 7 contracte de inchiriere a imobilelor pe care le detine, in valoare totala de 328.678 lei. Suma a fost dublata de sotia lui, Sanda, care detine 50% din imobile. In total, cei doi soti au mai adus „in casa” exact 657.356 lei.

Daca nu ati ametit deja de la aceste sume, aflati ca Oprea a mai castigat 73.140 lei din pensia de la MapN, 9.838 lei din alte drepturi (hrana si uniforma – MAI), iar sotia lui a mai incasat 721 lei din dobanzi, anunță stirilekanald.ro.

Totalul general pentru banii incasati de general: 904.415 lei. Impartind aceasta suma, aflam ca Oprea a castigat 75.367 lei pe luna, sau 2.478 lei/zi, adica aproximativ doua salarii minime pe economie. Asta inseamna ca la fiecare ora, Gabriel Oprea devenea mai bogat cu 103 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.