Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea a 'fugit' în Dubai de 1 Decembrie

gabriel oprea

Gabriel Oprea a fugit în Dubai de 1 Decembrie.

Senatorul UNPR Gabriel Oprea, fost vicepremier pentru securitate națională și patriot declarat, a plecat, în dimineața zilei de 1 Decembrie, împreună cu familia, în Dubai, el lipsind de la ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României.

Citește și: ALERTĂ cu bombă în capitala Bulgariei

Gabriel Oprea, împreună cu soția lui, Sanda Oprea, și cu fiul lor, au fost văzuți marți dimineață în timp ce se îmbarcau în cursa Tarom care pleca de pe Aeroportul Henri Coandă la ora 8.20 către Dubai.

Unii pasageri l-au recunoscut pe Oprea atât în avion cât și la controlul pașapoartelor.   Familia Oprea a călătorit de la București la Dubai la clasa economic, potrivit declarațiilor acordate EurActiv de cei care l-au văzut.

Oprea nu a fost abordat pentru a fi întrebat despre destinația finală a călătoriei sale și nici nu a putut fi fotografiat.

Citește și: O nouă alertă teroristă: Ce țară este amenințată

Călătoria în Dubai este așadar motivul pentru care Oprea, fost vicepremier pentru siguranță națională, fost ministru al Apărării Naționale și fost ministru al Afacerilor Interne, a lipsit de la parada militară de 1 Decembrie din fața Palatului Parlamentului, eveniment la care au fost prezenți toți foștii președinți ai României, actualul șef de stat precum și mulți lideri politici de la București.

Totuși, înainte de a pleca în Dubai, Oprea a transmis un mesaj pentru români și România. „Astăzi, când ne apropiem de împlinirea a o sută de ani de ani de la Unirea Transilvaniei și a Banatului cu România, înțelegem mai bine cât de mult au contat unitatea, independența și suveranitatea câștigate cu efort, cu sacrificiu și cu sângele eroilor noștri. Înțelegem mai bine care este destinul nostru ca națiune și care este obligația noastră față de generațiile care vor veni. Înțelegem mai bine că datoria noastră este să luptăm în continuare pentru a păstra ceea ce am primit și pentru a desăvârși idealul la care au visat generații întregi de români. În această zi este important să ne gândim la cei care și-au dat viața pentru țară și să ne rugăm pentru ei. La fel de important este să ne gândim și la cei care slujesc astăzi sub drapel pentru siguranța întregii societăți. Ei sunt cea mai bună garanție că România va rămâne așa cum o știm astăzi și că Marea Unire va fi apărată cu orice preț'', afirmă Oprea în mesajul său.

El subliniază importanța Armatei, ca instituție de bază a statului și simbol al devotamentului, și a sistemului de securitate.

Citește și: Au apărut dovezi noi în dosarul Colectiv: 'Ne-au minţit'

„Trebuie să înțelegem că o națiune sigură și prosperă nu poate fi construită fără o Armată puternică. Din acest motiv am susținut legea statutului soldaților și gradaților voluntari, am susținut o nouă lege pentru salarizarea cadrelor militare și am luptat pentru înzestrarea cu echipamente și tehnică de ultimă generație. Ca ministru, ca viceprim-ministru, am făcut tot ceea ce a ținut de mine ca instituțiile care formează sistemul de securitate al României să fie puternice. Am făcut tot ce a ținut de mine ca militarii, polițiștii, jandarmii, pompierii, polițiștii de frontieră și toți angajații din domeniul apărare, ordine publică și siguranță națională să primească drepturile care li se cuvin, iar haina militară să-și recapete prestigiul pe care îl merită. O Românie puternică nu poate exista fără un sistem de securitate puternic'', adaugă Gabriel Oprea.

Citește și: Atac suburban la adresa lui Rareș Bogdan: 'O nulitate solemnă'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.