Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea a scăpat de acuzația de OMOR DIN CULPĂ/ VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Gabriel Oprea

Multă lume își dă și și-a dat cu părerea despre soarta fostului vicepremier Gabriel Oprea. Unii îl și văd arestat pentru acuzația de OMOR DIN CULPĂ, alții doar cercetat și alții pur și simplu îl văd la închisoare deja. Cum stau însă lucrurile dincolo de legendele urbane și de folclorul stradal.

Vezi și: În anii 2000 rupea topurile, acum întoarce doar un scaun la Vocea României

Procurorii DNA (Direcția Națională Anticorupție) au formulat în baza Legii răspunderii ministeriale o solicitare de încuviințare a urmăririi penale pe numele fostului ministru de interne și vice prim-ministru în Guvernul României, Gabriel Oprea. Senatul a respins solicitarea DNA și au transmis via Procurorul general refuzul prin vot al Senatului României de neîncuviințare a solicitării DNA.

Prin această procedură s-a spus STOP definitiv la acest cap de acuzare adus de procurori. Cap de acuzare corect sau incorect... asta e o altă temă pe care s-a brodat mult și care merită o discuție separată.

Vezi și: Scandal de PROPORȚII în Guvern

Au început proteste în stradă și s-a ajuns la demisia lui Gabriel Oprea din Senatul României (ea se va materializa oficial mâine printr-un anunț formal în plenul Senatului României).

Și de aici încep speculațiile:

Vezi și: Scurgere de informații secrete: Traian Băsescu, agent KGB?

-să se reia votul. Așa ceva nu se poate pentru că condițiile pentru o asemenea procedură sunt strict reglementate: se poate face imediat după vot și pentru motive întemeiate;

-un membru CSM, judecătorul Cristi Dănileț, vine cu o soluție: DNA să înainteze o nouă solicitare cu aceeași temă Senatului României. NU mai e cazul pentru că Gabriel Oprea nu va mai fi senator și chiar dacă ar fi rămas senator o altă solicitare cu aceeași temă NU poate fi făcută;

-dacă nu va mai fi senator atunci DNA să i se adreseze președintelui cu aceeași solicitare în baza aceleiași Legi a răspunderii ministeriale. NU se poate formula o nouă solicitare o dată ce există deja o decizie a Senatului României!

Vezi și: A apărut primul Guvern post-Cioloș. LISTA miniștrilor. Sebastian Ghiță e pe listă

Prin demisia sa Gabriel Oprea renunță la imunitatea de care se bucura în calitate de fost membru al Cabinetului. Orice altă solicitare de încuviințare a unei urmăriri penale va trebui de acum adresată Președintelui României, dar NUMAI pentru alte capete de acuzare pentru că pentru omor din culpă nu se mai poate face.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.