Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea dezvăluie un episod INCENDIAR din ședința PSD

gabi oprea 1

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a fost exclus din PSD și a construit partidul interesului național, moment în care ”ca să vă spun pe șleau mulți m-au luat de fraier”. Oprea își aduce aminte de ședința în care a fost exclus din PSD și susține că a fost amenințat de Mircea Geoană, la vremea respectivă lider al PSD.

"Una dintre cele mai importante funcţii din Guvernul României este cea de ministru de Interne. Este o instituţie de forţă a Statului Român, foarte importantă. Atunci (n.r. - revenind la candidatura) eram şeful Departamentului de Apărare, Ordine publică şi Siguranţă Naţională. Am câştigat competiţia politică în mod democratic, iar oamenii au avut încredere în mine. (...) E greu să câştigi o competiţie într-un partid în faţa şefului de atunci, domnul Mircea Geoană, care l-a spirjinit total pe domnul Cătălin Voicu. Am câştigat, şi credeţi-mă că a fost foarte important. Am ajuns ministrul de Interne, dar dincolo de om politic sunt şi militar. Ca om politic, pentru mine era un mare succes, eram a doua sau a treia oară ministru", a amintit Oprea, la B1 TV.

"În momentul în care se fac nominalizări într-o instituţie de forţă, secretari de stat sau şeful DIPI, celelalte instituţii ale statului, în speţă SRI, alte servicii, dau un aviz. Au venit tot felul de propuneri (...) Unul din aceste nume, când a fost propus, avizele care au venit de la SRI şi de la alte servicii, au venit că sunt exponenţi ai crimei organizate. Vă daţi seama, România, un membru al UE, membru NATO. Vă daţi seama dumneavoastră, de abia intrasem în UE, în 2007.Făceam 100 de paşi înapoi. Oricum, veau să ştiţi că a fost un moment critic pe linia securităţii naţionale şi un examen al nostru în faţa partenerilor internaţionali. Şi, în primul rând, în faţa parteneriatului strategic important cu SUA", a subliniat Gabriel Oprea.

Întrebat dacă îi s-a propus să facă un târg, ca ministru, Oprea a răspuns: "Sigur că se fac astfel de propuneri: „Fii şi tu mai generos, ai câştigat competiţia”. Important este altceva, că dincolo de liniştea mea personală, sau de interesul meu personal că ajunsesem ministru, pentru mine primează interesul naţional al României şi nu mă joc cu astfel de cuvinte. Şi am dovedit până la urmă acest lucru. În momentul în care am avut anumite propuneri, nu i-am numit Cu tot riscul. Şi normal că mi s-a spus: „Fii atent, nu-i numeşti, vei fi dat afară din partid, vei pleca cu coada între picioare. Mai mult decât atât, fii foarte atent pe unde mergi”. Vorbesc foarte serios".

"În momentul în care nu i-am numit, până la urmă, am avut nişte garanţii de sprijin. M-am dus, mai mult mi s-a cerut să vin la  Partidul Social Democrat să-mi pun cenuşă în cap şi, că, poate rămân ministru. M-am dus şi stiţi cât am stat? Vă spun eu: 60 de secunde. M-am dus acolo, în faţa Biroului Permanent la PSD, în faţa tuturor, le-am spus că nu numesc, şi vă rog să verificaţi  mafia la Ministerul de Interne. Şi am plecat. Am primit şi eu două voturi din toţi ăia de acolo. Mi-au dat, într-adevăr, Victor Ponta şi Marian Sârbu. Am plecat şi am rămas apoi pe stradă. Într-adevăr, am vrut de aici, de la Ministerul de Interne să fac o conferinţă de presă, să vorbesc de mafie, să vorbesc de tot ce e în Statul Român. Mi s-a recomandat că, să nu uit că totuşi, sunt militar şi nu e bine să stricăm imaginea Statului Român. Şi am înţeles şi acest lucru pentru momentul acela. Vedeţi cum este istoria? Până la urmă se decantează adevărul istoric", a remarcat ministrul de Interne Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea susține că, între timp, l-a iertat pe Mircea Geoană. e-am întâlnit, ne-am strâns mâna, merg mai departe. Vreau să vă spun că aşa m-a construit viaţa, părinţii. Am rămas de la zece ani fără tată, tata  a fost militar. Mama a rămas văduvă la 33 de ani. Viaţa m-a făcut şi, pe urmă, şcoala miliatară să mă consolidez, să am încredere în mine şi să pot să depăşesc aproape orice obstacol. N-am resentimente. Faţă poate de cum mă percepe lumea, un tip mai dur. Vreau să ştiţi că merg acasă, îmi mângâi copiii, mai ales când erau mici, îi iubesc…", a mai spus Gabiel Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.