Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea, reacţie la acuzaţiile de plagiat

gabi oprea 1

O sesizare de plagiat cu privire la teza de doctorat a premierului interimar Gabriel Oprea a fost depusă la Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti. Oprea reacţionează şi afirmă că este o tentativă de a-l denigra.

Vezi şi: Sesizare de PLAGIAT în cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea

"În legătură cu încercările mai vechi și mai noi de a pune sub semnul întrebării probitatea mea morală, corectitudinea declarațiilor de avere și legalitatea parcursului meu academic, inclusiv cu privire la sesizarea de plagiat depusă la Universitatea București privind teza de doctorat, țin să precizez următoarele:

Sunt un om corect, am respectat și respect legile țării. În privința parcursului meu academic, am cerut și am primit din partea Ministerului Educației, conform legii, atestarea faptului că atât titlul de doctor, cât și cel de conducător de doctorat au fost obținute cu respectarea tuturor normelor legale și a exigențelor academice în vigoare la momentul respectiv.

Astfel, prin răspunsul nr. 9750 din 23.06.2015 este atestată fiecare etapă a acestui parcurs, începând cu admiterea la doctorat în 01.10.1996, până în 19.02.2003, când am devenit membru al comisiei de specialitate CNATDCU – Comisia de științe militare, ordine publică și siguranță națională, redenumită ulterior Comisia de Securitate Națională.

Sesizarea de plagiat, ca și sesizarea depusă la ANI (pentru verificarea declarațiilor mele de avere din ultimii 10 ani), precum și multe alte încercări de a-mi denigra numele, îl au ca autor pe Ioan Sîrbu. Ioan Sîrbu este cel care a fost demis de la conducerea Direcției Medicale a ministerului în timpul mandatului meu ca ministru al Apărării Naționale, pentru faptele comise în funcția pe care a deținut-o și pentru lipsa de corectitudine pe care a arătat-o față de militari. Alături de Valer Marian, un om cunoscut pentru apetența de a depune plângeri și petiții, Ioan Sîrbu este principala sursă de zvonuri și minciuni îndreptate împotriva mea.

România este un stat democratic și oricine este liber să depună sesizări și petiții, conform Constituției. Mai mult, lucrarea mea de doctorat, elaborată sub îndrumarea reputatului profesor de drept Ion Neagu, este și ea un document public și este la dispoziția oricui dorește să o răsfoiască, să o citească sau să o analizeze în detaliu", precizează Gabriel Oprea, într-un comunicat remis stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.