Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea a împărțit mâncare caldă și haine groase persoanelor defavorizate

captura video
gabriela firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea si primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, au impartit astazi mancare calda si haine groase, in zona Garii de Nord, persoanelor defavorizate sau fara locuinta. .

Doua bucatarii mobile ale Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti ( DGASMB) au fost dotate cu hrana calda. Alaturi, dintr-o alta masina, s-au impartit : manusi, fulare, caciuli, geci, paturi.

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei: „ Am venit sa ajutam oamenii defavorizati sa depaseasca aceasta perioada foarte geroasa din Capitala. Viata oamenilor este extrem de importanta, iar viata oamenilor care sunt pe strazi trebuie ocrotita de autoritati, de noi, cei care avem responsabilitati. Impreuna cu primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, am impartit celor peste 100 de persoane defavorizate care s-au aflat astazi aici, haine : caciuli, fulare, manusi, geci, paturi dar si hrana calda si rece.

Am strans, zilele acestea, de pe strazi, sute de oameni cu ajutorul politiei locale municipale si politiei locale de la sectoare, iar actiunile continua atat cat va fi necesar. Din pacate, in continuare, aproximativ 20 de persoane nu doresc sa fie cazate la centrele noastre, din acest motiv am hotarat sa venim noi la ei, cu cele necesare”.

Primarul Capitalei a explicat ca: „ in cursul noptii trecute aveam inregistrate la un centru social 450 de persoane, iar la alt centru peste 100. In acest moment in centrele Primariei Generale sunt cazate 600 persoane, mai avem locuri disponibile iar capacitatea Compexului integrat de servicii sociale „ Sf. Ioan” poate fi suplimentata, in caz de nevoie, cu inca 200 de locuri”.

Edilul sef a adaugat ca persoanele fara adapost care au avut nevoie de asistenta medicala au fost transportate la spitalele administrate de Municipalitate unde exista paturi rezervate pentru astfel de cazuri.

Gabriela Firea a precizat ca, pe tot parcursul perioadei in care se inregistreaza temperaturi extrem de scazute in Capitala, echipele mobile ale Directiei Generale de Asistenta Sociala ( DGASMB) distribuie ceai si supa calda in zonele preponderent frecventate de persoanele fara adapost si a remintit ca, in centrele sociale pe care de administreaza Primaria Generala, oamenii fara locuinta primesc cazare, masa, asistenta medicala primara si consilere de specialitate.

Primarul Sectroului 6, Gabriel Mutu: „ Avem doua centre de cazare a persoanelor fara adapost la nivelul sectorului 6, in primul sunt cazate 33 persoane defavorizate, iar in al doilea centru avem 20 locuri si in acest moment sunt 16 persoane care locuiesc acolo. Ce este important ca pe langa caldura si hrana, primesc si asistenta medicala” a declarat primarul Gabriel Mutu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.