Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, acuzată de un fost ministru: 'A manipulat cu bună ştiinţă, agenda ei a fost alta'

scandal

Spitalul AKH din Viena a reziliat unilateral contractul prin care erau realizate intervenţii de transplant pulmonar românilor înscrişi pe listă, ceea ce este ilegal, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. Reacția fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, nu a întârziat să apară. Acesta scrie, într-o postare pe Facebook, că faptul că pacienții români nu mai pot beneficia de transplant pulmonar la AKH Viena este un rezultat direct al ”iresponsabilității și populismului unor personaje de prim rang din PSD și a apropiaților lor”.

Scandalul e continuarea celui de săptămâna trecută când Vlad Voiculescu anunța că îi acționează în judecată de Gabriela Firea și Narcis Copcă, iar replica primarului general a fost clară: „Eu mă bucur chiar că mă dă în judecată. Ne vom întâlni la tribunal și va afla o țară întreagă ce anume a patronat domnul Voiculescu, iar acum, știți cum se spune, este o vorbă la români: 'Hoțul strigă hoții!”, a spus Firea, vineri seară, la B1 TV, precizând că „se vor afla lucruri extrem de interesante” în legătură cu activitatea fostului ministru Vlad Voiculescu.

Ministrul Justiției, întâlnire DE FOC cu un comisar european pentru justiție, la Bruxelles

Mai mult, acum Voiculescu îi acuză de manipulare pe Gabriela Firea, Narcis Copcă de la Spitalul Sf. Maria și Victor Zota de la Agenția Națională de Transplant pentru că, în campania electorală au susținut în mai multe rânduri că pacienții care au nevoie de transplant pulmonar sunt trimiși de el la AKH- Viena.

”De peste 10 ani colaborarea dintre statul român și centrul de transplant pulmonar al AKH Viena funcționa fără probleme. Peste 40 români au fost salvați, după ce au fost îndrumați către acest centru de medici români și de alți pacienți care trecuseră prin aceleași greutăți.

Totul s-a sfârșit acum. Centrul de transplant pulmonar de la AKH-Viena nu mai primește pacienți români!

Premiați fără motiv: Sporuri salariale 'pe ochi frumoşi' pentru angajaţii de la Drumuri

Situația grea a relațiilor cu instituții respectabile din străinătate și situația fără speranță a câtorva zeci de oameni care nu vor supraviețui fără acest transplant este rezultatul direct al iresponsabilității și populismului unor personaje de prim rang din PSD și a apropiaților lor.

Cum a fost posibil așa ceva?
1. INVESTIȚIA
În ultimii ani, spitalul Sf. Maria - un spital de sector din capitală în subordinea Primăriei - a investit sub conducerea dr. Narcis COPCĂ peste 10 milioane de euro pentru înființarea unui "centru de excelență" pentru transplant. Banii s-au cheltuit, nu s-a făcut niciun transplant. Vă sună cunoscut? Floreasca, "centru de excelență" pentru arsuri, barocameră...?

2. PERSONALUL
Deși s-au cheltuit peste 10 milioane de euro, nu s-a angajat însă nici măcar un chirurg care să fi făcut un singur transplant de plămâni. Nici măcar unul. Un "centru de excelență în transplant" fără un singur specialist în transplant.

3. ACREDITAREA
Cu toate astea, și cu toate că alte condiții nu erau îndeplinite de asemenea, centrul primește acreditare, cu susținerea Dr. ZOTA, în virtutea unor afinități și motivații pe care le voi detalia mai târziu*.

4. MANIPULAREA
În campania electorală, Gabriela FIREA, alături de Narcis COPCĂ (Sf. Maria) și Victor ZOTA (Agenția Națională de Transplant-ANT) au manipulat cu bună știință acreditând ideea că pacienții care au nevoie de transplant pulmonar sunt trimiși de mine la AKH- Viena. Și găsiseră și legătura: eu lucrasem și locuisem la Viena! Mă făceam astfel automat vinovat!

BOMBĂ în showbiz. După ce i-a făcut un copil, Borcea nu o mai vrea pe Pelinel. Pe cine a pus ochii

AKH Viena este un spital de stat, deci nu aș fi putut niciodată avea acțiuni sau părți sociale aici, iar dacă am ajutat vreodată vreun român care a venit acolo la tratament, am făcut-o gratis și am ajutat de multe ori cu bani, așa cum pot depune mărturie câteva zeci de familii cel puțin.

"Ministrul Vlad Voiculescu vrea sa dezmembreze morții români și să le trimită toate organele în străinatate" - Narcis Copca

Acuzațiile mincinoase la adresa mea nu importă aici însă. Acestea vor fi lămurite în instanță.

5. PUNEREA FUSTELOR ÎN CAP ÎN FAȚA INSTITUȚIILOR INTERNAȚIONALE
Acuzațiile mincinoase și iresponsabile la adresa unor instituții respectabile din străinătate au întotdeauna consecințe extrem de grave pentru pacienți! Mai devreme sau mai târziu.

EUROTRANSPLANT - organizația internațională responsabilă pentru coordonarea activității de transplant în țări precum Austria, Belgia, Germania, Luxemburg, Olanda, Slovenia - a fost numită în fața mea și în spațiul public "un ong care vrea să ducă organele românilor în Germania" (de către dr. ZOTA, preluat apoi și de confratele dr. COPCĂ) iar experții invitați în România pentru a ajuta la evaluarea realistă a capacității noastre de a face transplantul pulmonar au fost amenințați de avocații dr. ZOTA.

AKH VIENA - spitalul unde zeci de parlamentari, miniștri și alți demnitari merg liniștiți, ei și rudele lor, devenise dintr-o dată proprietatea mea privată. Experților în transplant de la AKH Viena li s-a spus - de către același Narcis COPCĂ și avocații acestuia - că spitalul este investigat de procurori(!!!). În condițiile acestea, și în condițiile în care statul român își plătește oricum cu întârziere de ani datoriile pentru unele tratamente, oare le-ar putea reproșa cineva că se vor ocupa de acum de pacienți austrieci, unguri, slovaci, cehi... dar nu și români?

6. POZIȚIA FAȚĂ DE MEDICII ȘI PACIENȚII ROMÂNI
Medicii români din Societatea Română de Pneumologie și pacienții cu transplant pulmonar au avertizat din timp, public, asupra consecințelor populismului celor mai sus menționați!

Pentru Gabriela FIREA, Narcis COPCĂ și Victor ZOTA* nimic nu a contat. Agenda lor a fost alta. Pentru ei, pacienții și medicii acestora sunt doar niște unelte.
Toți cei de mai sus sunt plătiți din bani publici, din taxele plătite inclusiv de pacienții ale căror vieți sunt acum periclitate și de familiile lor.
---
*despre motivele și modul în care dr. ZOTA a "ajutat" la acreditarea centrului de transplant de la Sf. Maria și a blocat ani de zile colaborarea cu Eurotransplant... într-o postare următoare”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.