Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea: 'Ambulatorul de la Spitalul Gomoiu va fi inaugurat săptămâna viitoare'

facebook.com
gabriela firea

Ambulatorul de la Spitalul Gomoiu va fi inaugurat săptămâna viitoare, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vineri, la Antena 3.

Ea a menționat că lucrările la Spitalul de Copii "Dr. Victor Gomoiu" se vor finaliza până la sfârșitul anului, iar această unitate va reprezenta cel mai mare spital pediatric din țară.

"Vom avea și noi în Capitală un spital pe care îl vom putea numi într-adevăr de nivel occidental atât în ceea ce privește aparatura, dotările, fluxurile medicale și personalul", a spus Firea.

Primarul general a adăugat că spitalul metropolitan poate fi realizat în mandatul său.

"După ce se realizează studiul de fezabilitate, după ce se aprobă indicatorii tehnico-economici, se semnează contractul și ordinul de începere a lucrărilor, un spital se poate realiza în 2-3 ani maxim, deci este realizabil în acest mandat, dacă ne mișcăm în termenii în care i-am anunțat până acum și anume să nu pierdem nicio secundă și să nu creăm situații cu proiecte foarte proaste care în final creează conflicte între proiectant, consultant și constructor", a declarat Firea.

Ea a subliniat că este nevoie de acest spital metropolitan în capitală.

"Avem 19 spitale în subordinea Primăriei și a CGMB, dar multe secții din aceste spitale sunt supraaglomerate sau unele funcționează în clădiri care sunt foarte vechi și trebuie consolidate, reparate, aduse într-o stare mult mai bună din punct vedere al funcționalității ca și spital, de aceea am făcut o solicitare la Ministerul Sănătății și dorim să construim acest spital", a declarat edilul general.

Firea a menționat că au fost și propuneri de desființare de spitale, dar că ea crede că în prezent e nevoie de toate cele 19 spitale din Capitală, pentru că ele se completează. "Sunt în schimb anumite corpuri de spital ce ar putea să iasă din funcțiune din cauza stării clădirilor", a adăugat edilul general.

În altă ordine de idei, ea a spus că sunt identificate locații pentru construirea a șase cartiere de locuințe în fiecare dintre cele șase sectoare. "Avem unsprezece locații identificate deja, teren care e în proprietatea, în patrimoniul Municipalității, dintre aceste unsprezece locații vom alege șase pentru început (...) sunt două posibilități — ori de închiriere pentru tinerii până în 35 de ani sau ele pot fi la început cu chirie și cu posibilitatea de a fi cumpărate, ca în cazul sistemului ANL. Ele se adresează tinerilor de până în 35 de ani și cazurilor sociale", a declarat edilul.

Firea a precizat că nu s-a mai construit din fondurile Municipalității, doar s-au achiziționat câteva apartamente sociale. "Am auzit următoarea afirmație — dacă PMB, devenind un jucător pe piața imobiliară nu va intra cumva într-un conflict de interese cu dezvoltatorii — răspunsul e categoric nu. Am avut câteva întâlniri pe această temă cu câțiva reprezentanți ai acestor antreprenori (...) Noi ne adresăm unei nișe care niciodată nu va accesa un apartament pe piața imobiliară privată pentru că nu are puterea financiară", a mai afirmat Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.