Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea anunță: COMANDA la mine! Ce ordine au primit primarii sectoarelor

firea sector

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a avut astazi o intalnire de lucru la sediul Municipalitatii, cu primarii celor sase sectoare ale Bucurestiului, cu care a discutat despre problemele stringente ale orasului.

Vezi și: DEMISII pe bandă rulantă în UNPR: pierd 7 senatori/ UPDATE

La sfarsitul sedintei, Primarul General a explicat ca aceste intalniri de lucru vor avea loc saptamanal, astfel incat sa existe o coordonare in solutionarea problemelor cu care se confrunta Capitala, dar si in ceea ce priveste proiectele de dezvoltare ale Bucurestiului.

Pe ordinea de zi a sedintei de astazi au fost abordate o serie de aspecte care tin de infrastructura, trafic, transport in comn, salubritate, dar si probleme punctuale, specifice fiecarui sector.

“Am identificat o serie de probleme comune tuturor sectoarelor, dar si probleme specifice pentru fiecare sector in parte. Am propus sa existe un program coordonat pentru reparatii, astfel incat atunci cand se intervine pe domeniul public, sa nu mai fie afectate parcurile, locurile de joaca, spatiile verzi de multiplele lucrari ale furnizorilor de utilitati (ApaNova, Enel, Distrigaz etc…). In ceea ce priveste programul de dezinsectie si deratizare, acesta trebuie aplicat in regim de urgenta in intreaga Capitala. Pentru ca licitatia este in acest moment blocata, am luat masurile necesare pentru o procedura simplificata. De asemenea, se vor lua masuri urgente pentru toaletarea copacilor, atat din parcuri cat si de pe aliniamentele stradale, pentru ca, in caz de furtuna, sa nu mai reprezinte un pericol pentru cetateni”.

Vezi și: David Cameron face anunțul mult așteptat după Brexit: 'Nu declanșăm acest articol'

Primarul Capitalei a anuntat ca un obiectiv important  este construirea de piste pentru biciclisti in toate sectoarele Capitalei:

“ Am stabilit ca primarii de sector sa identifice in cel mai scurt timp zonele propice construirii pistelor pentru biciclisti, primaria sectorului 3 identificand deja mai multe zone, unde, in regim de urgenta, vom incepe amenajarea acestora”.

Referitor la iluminatul public, edilul sef a precizat ca va solicita companiei Luxten, concesionarul serviciului public de iluminat in Municipiul Bucuresti, sa desemneze cate un reprezentant pentru fiecare sector in parte care sa preia urgentele in timp real. Gabriele Firea a explicat  ca aceasta decizie vine ca urmare a sesizarilor primite de la cetateni care au semnalat disfunctionalitati majore la nivelul iluminatului public in mai multe zone din Capitala ( pasaje, parcuri, locuri de joaca sau cartiere de locuinte).

In ceea ce priveste asigurarea unui serviciu de salubritate eficient, Primarul General a declarat : “ am stabilit impreuna cu domnii primari ca este necesar un program coerent al acestui serviciu, astfel incat masinile care intervin pentru salubrizarea arterelor sau pentru ridicarea gunoiului menajer sa aiba un program clar, sa nu ingreuneze traficul,  mai ales in orele de varf ”.

Un alt subiect abordat in cadrul sedintei de lucru a fost cel referitor la necesitatea suplimentarii locrurilor de parcare la nivelul Capitalei, Primarul General anuntand ca: “ atat Municipalitatea cat si sectoarele vor identifica terenuri care pot fi amenajate ca parcari. Vreau sa precizez ca nu este vorba de spatii verzi, ci de terenuri virane dintre care unele sunt depozite necontrolate de deseuri ”.

In ceea ce priveste fluidizarea traficului, o prima masura stabilita  astazi este demararea unui program de semaforizare inteligenta care sa rezolve  blocarea traficului mai ales  in marile intersectii din Capitala .

Gabriela Firea a anuntat ca, in calitatea sa de Primar General, va sprijini primarii de sector pentru rezolvarea, in regim de urgenta, a problemelor punctuale sesizate de acestia in cadrul sedintei de lucru de astazi:

Am identificat si cateva probleme punctuale pe care le putem rezolva impreuna. Si ma refer aici la Piata Amzei, care nu este in prezent, din pacate, atractiva pentru producatori agricoli din zonele limitrofe, din cauza chiriilor foarte mari. Am stabilit sa propunem Consiliului General sa reduca substantial cuantumul acestor chirii, astfel incat bucurestenilor sa li se redea aceasta piata din centrul Capitalei.

De asemenea, primarul sectorului 2 ne-a solicitat sa ne implicam, si o vom face, pentru a aplica masuri urgente pentru  accelerarea lucrarilor din zona Iancului-Pantelimon, lucrari care treneaza de foarte mult timp.

In ceea ce priveste sectorul 3, domnul primar Robert Negoita a propus si sunt de acord, sa construim jardinere de protectie in zona raului Dambovita, acolo unde nu exista parapeti.

O problema a sectorului 4 este santierul de la Piata Sudului, unde lucrarile sunt in intarziere si unde trebuie sa gasim alternative rutiere, pentru fluidizarea traficului.

In ceea ce priveste sectorul 5 - dupa cum stiti este singurul sector pentru care salubrizarea se realiza de catre Primaria Capitalei - domnul primar Florea a declarat ca isi va prioritiza bugetul astfel incat acest serviciu sa se intoarca la sectorul 5. De asemenea, am stabilit impreuna sa ne asociem, conform legii, pentru a construi cel putin o cresa si o gradinita. Totodata, domnul primar al sectorului 6 a solicitat si am acceptat sa administreze parcul Crangasi, si am cazut de acord sa lucram impreuna pentru fluidizarea traficului in zonele bulevardele Iuliu Maniu si Timisoara.

Am abordat de asemenea si problema transportului in comun, primarii de sector solicitand ca o serie de trasee ale mijloacelor de transport in comun sa fie imbunatatite. Astfel, in sectorul 1 s-a solicitat relocarea traseelor pentru zonele Bucurestii Noi, Straulesti, Chitila, soseaua Centurii si Odai, pentru sector 2  al Capitalei, extinderea traseului Andronache, introducerea traseului pentru cartierul Creanga si gradinile Fundeni, in sector 4 mai multe statii si mai multe masini pentru soseaua Turnu Magurele si bd. Constantin Brancoveanu, pentru sectorul 5 extinderea liniilor de troleibuz si autobuz 96 si 226, iar in sectorul 6 suplimentarea liniei Giulesti-Sarbi si in cartierul Brancusi”.

Vezi și: SURSE - Fuziunea PNL-UNPR este în AER: schimbare de macaz la liberali

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.