Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea anunță un MEGA-PROIECT: Ce se va ridica în nord-vestul Bucureștiului

digi24
gabriela firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, în şedinţa Consiliului General, în timpul dezbaterii proiectelor privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru companiile primăriei, precum şi a celor pentru majorarea capitalului social şi pentru acordarea de împrumuturi, că din cele 100 de milioane de euro care sunt alocate prin rectificare societăţilor din Holdingul Capitalei cea mai mare sumă, de 70 de milioane de euro, va merge la Compania Energetică, pentru construirea unui nou CET, în zona de nord-vest a Capitalei.

"Este vorba de aproape două milioane de locuitori care au nevoie de apă caldă şi căldură. Nu se pune problema că se taie de la investiţii. Este o informaţie falsă. Banii vor fi gestionaţi de companii. Dacă nu s-a făcut aşa ceva în anii trecuţi, nu este vina noastră”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Citește și: Detaliu interesant! Cui i-a cedat TOATE casele Gabriel Sandu, omul care l-a denunțat, miercuri, pe fostul președinte Traian Băsescu

Municipalitatea ar urma să majoreze capitalul social cu până la 400 de milioane de lei pentru societăţile proprii, care fac parte din Holdingul Municipal "Bucureşti - Capitală europeană” şi va acorda împrumuturi pentru acestea în valoare totală de aproximativ 130 de milioane de lei, potrivit proiectelor de hotărâre ce se votează joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Potrivit proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi de joi a CGMB, împrumuturile trebuie rambursate integral în termen de un an, iar în cazul nerespectării termenului stabilit vor fi aplicate majorări de întârziere. În expunerile de motive se precizează că banii sunt necesari pentru acoperirea cheltuielilor de personal, pentru materiale şi dotarea sediilor.

Citește și: Avalanșă de scumpiri! Unde sunt așteptate cele mai mari creșteri

Societăţile comerciale nou înfiinţate de primărie sunt Compania Municipală Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA, Compania Municipală Sport Pentru Toţi SA, Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti SA, Compania Municipală Publicitate şi Afişaj Bucureşti SA, Compania Municipală Pază şi Securitate Bucureşti SA, Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA, Compania Municipală Imobiliară Bucureşti SA, Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti SA, Compania Municipală Protecţie Civică şi Voluntariat Bucureşti SA şi Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti SA, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA, Compania Municipală Energetică Bucureşti SA, Compania Municipală Consolidări SA, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti SA, Compania Municipală Parking Bucureşti SA, Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti SA, Compania Municipală Medicală Bucureşti SA, Compania Municipală Turistică Bucureşti SA, Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti SA şi Compania Municipală Agrement Bucureşti SA, Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA.

Citește și: Nu este soția! Pe cine a ÎNSĂRCINAT Dan Diaconescu să se ocupe de afacerile sale

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat la începutul şedinţei de consiliu, că nu se vor face angajări masive în noile companii, pentru că angajaţii vor fi preluaţi de la regiile şi administraţiile actuale.

"Se vor face angajări noi în companiile ale căror domenii de activitate nu existau”, a subliniat edilul.

Citește și: BNR explică! De ce depinde CREȘTEREA ratelor românilor

Grupul USR a propus ca proiectele de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru companiile primăriei, precum şi cele pentru majorarea capitalului social şi pentru acordarea de împrumuturi, să fie scoase de pe ordinea de zi şi dezbătute într-o altă şedinţă de consiliu, adăugând că va vota împotriva acestora. Primarul Capitalei a respins, însă, propunerea.

Citește și: A fost făcut public! Când va fi cumpărat primul sistem Patriot

"Este foarte puţin probabil să eficientizaţi activităţile. Aceste companii au primit în special bani pentru cheltuieli operaţionale şi salariale. Marja de profit este în mare 5 la sută, peste tot la fel şi pusă doar aşa, ca să fie. Structura de personal seamănă cu cea a unei instituţii publice. Dacă făceaţi o companie, două, trei, mai înţelegeam, dar de ce dăm aproape 1 milioan de euro pe atâtea companii? Directorii nu au fost comunicaţi public, nu au fost prezentaţi consiliului general. Pe ce bază au fost numiţi, cine sunt ei? Mi se pare că ne întoarcem în trecut, la începutul anilor 90”, a declarat, la rândul său, Ciprian Ciucu, consilier general PNL.

Citește și: Știați? Ce sporuri vor primi bugetarii începând cu anul 2018

Pentru că dezbaterea pe proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 al Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA s-a prelungit mai mult decât timpul alocat, preşedintele de şedinţă Orlando Culea nu a mai dat cuvântul consilierilor din opoziţie înscrişi la cuvânt, ceea ce a stârnit reacţii din partea acestora. Grupul PNL, cu excepţia lui Ciprian Ciucu, a părăsit sala de consiliu.

Citește și: Olguța Vasilescu ÎNȘTIINȚEAZĂ milioane de români! „Este finalizată!” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.