Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea: Editorii de manuale sunt de vină pentru lipsa cărților

gabriela firea

Senatorul Firea acuză opoziția că ar fi acceptat presiunile editorilor de manuale pentru a discredita Ministerul și pentru a bloca apariția carților de predare digitale, se arată într-un comunicat de presă remis redacției stiripesurse.ro.

”Elevii claselor I și a II-a nu au avut pe băncuțe manuale, la deschiderea anului școlar. Toți cei care au comentat public acest aspect s-au grăbit să arunce cu pietre în ministerul Educației, fără a vedea care este, de fapt, cauza reală a acestei întâmplări nefericite. Vina pentru lipsa manualelor aparține editorilor, care își apără interesele financiare și afacerile pe care le fac pe spatele elevilor. Aceștia au făcut lobby în presă și pe lângă politicienii din opoziție pentru a discredita ministerul Educației și a bloca apariția noilor manuale.

Ministerul Educației a demarat un proces pe care toți profesorii, elevii și părinții îl doresc și îl solicită de multă vreme. Este vorba despre revizuirea și modernizarea manualelor, multe dintre acestea fiind vechi de 10-15 ani. Mai mult, pentru a conecta școala românească la realitățile societății contemporane, pentru a crește atractivitatea școlii și a o face mai competitivă, ministerul dorește introducerea, în paralel cu manualele clasice, tipărite, și a celor în format digital. Acest lucru distruge afacerile cu manuale și materiale auxiliare și demantelează rețelele din școli care trag, an de an, bani din buzunarele părinților. Aceasta este miza reală. De aceea se dorește discreditarea ministrului Educației, cel care vrea să pună punct afacerilor pe seama școlii.”, se arată în comunicat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.