Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, întâlnire cu cei de la RADET: Ce s-a decis

Gabriela Firea Radet 3

Primarul General, Gabriela Firea a avut astazi, 28 iunie, o intalnire de lucru cu managementul RADET si cu sindicatul regiei, cu care a discutat despre pregatirile pentru sezonul rece, solutionarea in regim de urgenta a avariilor aparute in reteaua de termoficare a Capitalei, dar si despre deblocarea conturilor regiei.

"Ne pregatim pentru sezonul rece, in aceasta perioada vrem sa luam masurile cele mai bune pentru ca bucurestenii sa aiba apa calda si caldura la iarna. De asemenea, m-am asigurat ca toti bucurestenii care sunt afectati in aceasta perioada de avariile aparute in reteaua de termoficare vor beneficia de apa calda cat mai rapid” a declarat Primarul General la sfarsitul intalnirii.

Edilul Capitalei a explicat ca va supune aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti sumele necesare pentru ca RADET sa remedieze in regim de urgenta avariile existente in retea: “Concret, suma care este necesara pentru reparatiile urgente este de 3,5 milioane de euro. Voi propune in prima sedinta de consiliu, care va avea loc saptamana viitoare, o rectificare bugetara care sa prevada aceasta suma pentru ca RADET sa inceapa reparatiile in sistem de urgenta in zonele Mihai Bravu, Banu Manta, Filantropia. Beneficiarii vor fi bucurestenii din sapte cartiere din Bucuresti, ceea ce inseamna un sfert din Capitala tarii”.

Primarul General a reamintit ca situatia financiara a RADET este dificila, regia avand in prezent conturile blocate de ELCEN si a anuntat ca, pentru solutionarea acestei probleme, va discuta cu reprezentantii ELCEN si va cere sprijinul primului ministru si ministrului Energiei: “In acest moment din conturile RADET se elibereaza sume doar pentru plata salariilor si,din pacate, nu s-a gasit pana acum intelegere pentru eliberarea fondurilor necesare reparatiilor. Eu cred ca dialogul este cel care va debloca aceasta situatie, de aceea ma voi intalni maine cu conducerea Elcen, iar apoi voi solicita o intrevedere la primul ministru dar si la Ministrul Energiei. Cred ca impreuna vom gasi cele mai bune solutii, astfel incat locuitorii Capitalei sa beneficieze de cele mai bune conditii de trai”.

Primarul General a mai explicat ca, in intalnirea pe care o va avea cu reprezentantii ELCEN, va solicita ca sumele alocate din bugetul Municipalitatii pentru reparatii sa nu intre in contul blocat, ci sa poata fi utilizate in beneficiul bucurestenilor. De asemenea, Gabriela Firea a explicat ca RADET poate beneficia de o finantare europeana de 187 de milioane de euro pentru modernizarea retelei de termoficare din Capitala: “Am stabilit in cadrul intalnirii de astazi calendarul operational pentru accesarea finantarii europene si totodata chiar o devansare a termenului de depunere a documentatiei de la martie 2017 la octombrie anul acesta”, conform unui comunicat de presă.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.