Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, negocieri cu ministrul Felix Stroe. De ce vrea să preia Primăria liniile de tren nefolosite de CFR

digi24
gabriela firea

Liniile ferate din București ale CFR, care nu sunt folosite, ar putea fi preluate de Primăria Capitalei de la Ministerul Transporturilor. Primarul general Gabriela Firea a declarat luni că este posibilă preluarea lor, menționând că a avut deja o discuție pe această temă cu ministrul Transporturilor, Felix Stroe.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI - Asalt la ministrul Carmen Dan, după dosarele penale de la IGAV (presă)

"Sperăm, anul acesta, și cu noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, ca liniile ferate ale CFR, care nu sunt folosite de ani de zile, sunt practic în paragină, să fie transferate la Primăria Generală pentru a se realiza diferite obiective de utilitate publică, cum ar fi alei, străzi și alte activități necesare Capitalei. Este normal să folosim tot ceea ce există în Capitală pentru a spori confortul cetățenilor și nu să fie la alte instituții care în mod evident nu le mai folosesc, nu le mai întrebuințează", a precizat Firea, la ședința Asociației Municipiilor din România, potrivit AGERPRES.

Întrebată dacă au fost începute procedurile de preluare, edilul șef al Capitalei a răspuns afirmativ, menționând că în cadrul Consiliului General al Municipiului București a fost dezbătut și aprobat un proiect de hotărâre în acest sens.

"În cadrul CGMB am dezbătut și aprobat deja un proiect de hotărâre pentru a solicita aceste căi ferate care nu mai sunt utilizate, am transmis de asemenea și rugămintea verbală domnului ministru al Transporturilor, care a înțeles perfect situația, cunoaște bine realitățile din administrația publică locală și a fost total de acord, în cadrul discuției pe care am avut-o săptămâna trecută, să înceapă procedurile tehnice și juridice pentru transferul acestor căi ferate de la Ministerul Transporturilor la Municipalitate, în vederea acestor lucrări de utilitate publică", a spus Gabriela Firea.

Citeşte şi: DNA face 'curăţenie' în Învăţământ. Audieri de ULTIM MOMENT într-un nou dosar deschis după scandalul liceului din Târgu Mureş .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.