Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea pregătește înființarea Poliției Animalelor: Critici DURE din partea asociațiilor

www.stirileprotv.ro
câine, câini, animale

Primaria Capitalei si-a propus sa infiinteze, pana la sfarsitul lui 2017, Politia Animalelor. Aceasta urmeaza sa fie divizie specializata in domeniul animalelor din cadrul Politiei Locale Bucuresti, impreuna cu un dispecerat municipal special.

Acelasi proiect prevede folosirea animalelor in diverse evenimente culturale sau sportive, dar si organizarea de targuri dedicate acestora. In sedinta de joi a CGMB, va fi supus votului consilierilor si un proiect privind interzicerea folosirii animalelor in circuri, spectacole si expozitii.

„(...) Prioritara este infiintarea Politiei Animalelor la nivelul Municipiului Bucuresti. Politia Locala Bucuresti, conform Legii 155/2010, are in atributii, la articolul 6, punctul e, sa constate contraventii si sa aplice sanctiuni pentru nerespectarea legislatiei privind animalele. Prin urmare, se va infiinta, pana la sfarsitul anului, o divizie specializata in domeniul animalelor in cadrul Politiei Locale Bucuresti sub numele Politia Animalelor”, se arata in proiectul de hotarare, potrivit Stirileprotv.ro.

Citeste si: Veste URIAȘĂ pentru șoferi: Ce a anunțat ministrul Mediului

In prezent, o Politie a Animalelor este infiintata in cadrul Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. De asemenea, municipalitatea vrea ca adaposturile de animale existente sa fie reamenajate si transformate in centre de adoptii. Astfel, va exista inclusiv un spatiu de interactiune intre animale si cei care vor sa le adopte, iar animalele vor fi impartite in trei categorii: adoptabile imediat, animale care necesita reabilitare si animale neadoptabile.

Primaria Capitalei mai propune infiintarea Serviciului Municipal de Urgenta si Resuscitare Veterinara (SMURV), care va fi dotat cu clinici veterinare mobile, dar va fi analizata si posibilitatea de a crea un cimitir si un crematoriu de animale.

La proiectul de hotarare privind aprobarea strategiei pentru protectia si bunastarea animalelor in municipiul Bucuresti este atasat si punctul de vedere al Asociatiei Pro Civilizatie – fara maidanezi, care sustine ca mai multe prevederi cuprinse in proiectul de hotarare sunt in contradictoriu cu normele legale in vigoare si solicita Primariei Capitalei sa renunte la proiect.

Reprezentantii Asociatiei sustin ca Politia Animalelor pe care municipalitatea vrea sa o infiinteze in cadrul Politiei Locale Bucuresti este "un organism redundant” si ca atributiile pe care le-ar desfasura „aceasta gaselnita consumatoare de bani publici” sunt desfasurate, in prezent, de Politia Animalelor care functioneaza in cadrul ANSVSA.

"Cu privire la etologi, aratam ca nu se poate adauga la lege: din moment ce Legea 238/2013 reglementeaza capturarea cainilor fara a impune vreun criteriu legat de competente etologice, nu se poate impune o astfel de limitare (nici nu stim sa existe in Romania etologi pentru dresaj, daramite etologi care sa captureze caini)”, sustine Asociatia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.