Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea - premier? Nicuşor Dan nu ar avea nimic împotrivă

usr nicusor dan

Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi România, vorbeşte într-un interviu pentru ziare.com, cu patru zile înainte de alegeri, despre planurile formaţiunii pe care o conduce, dar şi despre posibilitatea unei guvernări PSD-ALDE şi premierul pe care această alianţă l-ar putea propune.

Vezi şi: Tăriceanu, sabotat în propriul partid. Negocieri subterane cu PNL purtate de un important lider ALDE

"Ne intereseaza sa schimbam imaginea omului politic, o sa vedeti parlamentari care se vor intalni cu cetatenii, dezbateri pe langa toate comsiile din cele doua Camere, suntem total impotriva privilegiilor clasei politice, nu veti vedea vot impotriva actului de justitie sau pentru pensii speciale", afirmă Nicuşor Dan, după care urmează o avalanşă de întrebări, pe subiectele politice şi economice majore, la care liderul USR refuză pur şi simplu să ofere un răspuns tranşant.

În final, Nicuşor Dan susţine că Iohannis nu trebuie să nominalizeze automat orice propunere venită din partea unei coaliţii majoritare, iar Gabriela Firea ar fi o propunere acceptabilă.

Vezi şi: Cioloş a DUBLAT audienţa Antena 3. Premierul, bătut de turci

"Numele premierului? Aici e o discutie lunga constitutionala. Eu cred ca prin prerogativele sale, presedintele are dreptul sa numeasca premierul din interiorul acestei aliante. Si urmeaza sa fie o negociere intre ei. Nu cred ca presedintele trebuie sa semneze ca primarul o propunere pe care partidele i-o fac. Nu Catalin Voicu sau Liviu Dragnea. Este o discutie dintre Presedintie si Parlament si ideal ar fi ca ele sa ajunga la un acord", afirmă preşedintele USR, adăugând că n 2009 preşedintele Băsescu ar fi trebuit să accepta propunerea PSD-PNL de numire a lui Iohannis în funcţia de premier.

"Daca as fi Klaus Iohannis si PSD-ALDE ar veni cu dna Firea, nu as avea niciun motiv pentru a o respinge", încheie Nicuşor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.