Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gafă de PROPORȚII în România. O categorie de șoferi intră în ILEGALITATE

dailybusiness.ro
soferi

Șoferii care își cumpără mașini electrice cu care vor să circule pe străzile din România vor avea o mare problemă după intrarea în vigoarea a Hotărârii de Guvern care limitează prețurile RCA, anunță profit.ro. În actul normativ citat sau în norma ASF care îl va completa nu se vorbește despre asigurarea obligatorie pentru automobile electrice, deși nici un vehicul nu poate circula în România fără să aibă asigurare.

Dacian Cioloș, LĂUDAT de un CERCETAT PENAL: 'Ați salvat țara de acest impostor obraznic numit Ponta'

Plafonarea tarifelor RCA nu doar că întoarce România cu 17 ani în urmă, dar se pare că refuză șoferilor din țara noastră și dreptul la tehnologia viitorului. Mașinile electrice, din ce în ce mai căutate în țările dezvoltate și intrate deja în atenția marilor producători de automobile cu motor clasic, au fost pur și simplu uitate de autorii proiectului de hotărâre care urmează să implementeze tarifele maxime pentru RCA.

Deși nu este încă prea târziu pentru ca actul normativ să fie modificat, dacă el rămâne așa în România nimeni nu va mai putea înmatricula automobile electrice și, mai mult, în condițiile în care asigurarea RCA a șoferilor care conduc deja astfel de mașini va expira în cele șase luni cu tarife fixe, ei nu pot decât să aștepte până se va reveni la situația anterioară.

Concret, automobilele electrice nu pot fi încadrate în niciuna dintre categoriile de autovehicule pentru care ASF a calculat un preț maxim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.