Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GAFĂ de proporții la MAE: gest ofensator pentru Ministrul de Externe al Germaniei/UPDATE:Reacția MAE

Ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a venit la București unde s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, Victor Ponta, dar și cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

La întâlnirea de la MAE, oficialii români au comis o gafă de proporții. Ministrul nostru de Externe, Bogdan Aurescu, i-a înmânat omologului său o broșură cu harta României și a Germaniei.

Singura problemă este că în loc de harta Germaniei, pe pliant se afla harta Franței, acoperită steagul Germaniei.

UPDATE: După această gafă, Ministerul de Externe a reacționat și a dat vina pe o eroare tehnică.

Dintr-o regretabilă eroare tehnică, exclusiv pe coperta broşurii, tipărită într-un singur exemplar pus la dispoziţia MAE în această dimineaţă, a fost imprimat conturul hărţilor României şi Franţei, aceasta din urmă fiind acoperită de steagul Germaniei.

Ministerul Afacerilor Externe s-a sesizat şi a semnalat eroarea în cauză, aceasta urmând a fi corectată în cel mai scurt timp de către agenţia Agerpres în varianta tipărită.

Cu ocazia prezenţei celor doi oficiali la Sibiu, în cadrul celei de-a doua părţi a vizitei ministrului german de externe, ministrul de externe român a transmis direct omologului german regretul profund pentru această situaţie. Ministrul de externe german i-a transmis omologului român că nu apreciază că situaţia în cauză este de natură să producă vreun efect sau să creeze vreo problemă în relaţiile bilaterale, până la semnalarea acesteia de către omologul român ea nefiind remarcată. A mulţumit din nou părţii române pentru atmosfera foarte bună a vizitei şi pentru substanţa discuţiilor.

Sursa FOTO: Adevarul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.