Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gafă de proporții mondiale: Președintele celei mai populate țări din Africa l-a plagiat pe Obama

obama

Preşedinţia nigeriană a recunoscut că a plagiat recent un paragraf din discursul susţinut de preşedintele american Barack Obama în 2008 după alegerea sa, în care făcea apel la lupta împotriva 'spiritului partizan' care 'a otrăvit atât de mult timp' SUA, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Trebuie să rezistăm tentaţiei de a cădea în acelaşi spirit partizan, în meschinăria şi imaturitatea care au otrăvit atât de mult timp ţara noastră", a declarat preşedintele nigerian Mohammed Buhari într-un discurs susţinut recent la Abuja şi intitulat 'Schimbarea începe cu mine'.

Vezi și: Rusia încinge relația cu SUA: 'Neglijenţă criminală şi complicitate directă cu teroriştii'

"Similitudinile cu un paragraf al discursului victorios al preşedintelui Obama în 2008 (...) sunt prea puternice pentru a fi considerate coincidenţe", a declarat vineri seară purtătorul de cuvânt al preşedinţiei nigeriene, Garba Shehu, adăugând că autorul 'prea zelos' al discursului susţinut de Buhari va primi 'o sancţiune corespunzătoare'. 

"Preşedintele şi consilierii săi trebuie să fie mai buni. Vă cerem să nu mai distrugeţi marea noastră naţiune", a scris pe Twitter un opozant, Adeyanju Deji. 

Echipa lui Buhari a folosit de asemenea un slogan al actualei campanii electorale din SUA: "Să redăm măreţia Nigeriei". Sloganul este împrumutat de la candidatul republican american Donald Trump, fiind folosit cu mult timp în urmă de Ronald Reagan.

Vezi și: Klaus Iohannis a fost dat de gol: Președintele are PROBLEME de sănătate / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.