Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GAFĂ imensă la Cotroceni! Fost membru CSM: Ne aruncă în HAOS constituțional

iohannis imn

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va promulga niciuna dintre modificările aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală pregătite în Parlament. Însă, decizia președintelui e o gafă imensă, e de părere Adrian Toni Neacșu, fost membru CSM.

Citește și: Klaus Iohannis le dă o lovitură celor care vor schimbarea Codului Penal

Acesta e de părere că dacă s-ar ține de cuvânt, atunci președintele nu ar promulga nici articolele declarate neconstituționale de CCR la aceleași Coduri.

”Este incredibil cat de slab pregatita profesional este echipa de juristi a Presedintiei. Fie asta, fie presedintele nu consulta specialistii atunci cand ia decizii care privesc justitia, multumindu-se cu declaratii politicianiste si populiste. Presedintele se opune oricarei modificari la codurile penale, intrucat, spune el, nu a trecut destul timp de cand au intrat in vigoare. Din pacate profesionistii din preajma lui nu-i spun banalitatea ca aceste coduri TREBUIE modificate si ca aceasta nu este decizie politica ci una care tine de suprematia Constitutiei in statul de drept care ne prefacem ca suntem. In ceva mai mult de un an de la intrarea lor in vigoare deja numai in Codul de procedura penala avem peste 15 decizii de admitere a neconstitutionalitatii unor articole din partea Curtii Constitutionale.

Fiecare decizie a Curtii Constitutionale obliga la modificara Codului de procedura penala, pentru punerea de acord cu Constitutia. Avem 15 astfel de obligatii pe deplin in vigoare si este inconstienta juridica pura ca sub pretextul unor motive pur politice sa te opui acestor modificari cerute chiar de Constitutie. Sa anunti ca nu promulgi nicio modificare la coduri este o trasnaie care ar trebui sa duca la concedierea imediata a tuturor juristilor de la Cotroceni. CONSTITUTIA obliga la modificarea textelor declarate neconstitutionale.

Nerespectarea obligatiilor constitutionale si a fortei obligatorii a deciziilor Curtii Constitutionale, respectiv nemodificarea codului de procedura penala in termen de 60 de zile de la fiecare declarare a neconstitutionalitatii, ne arunca in haos din punct de vedere al stabilitatii constitutionale. Nu cred ca asta isi doreste presedintele, inca sunt sigur ca e prost sfatuit.”, e mesajul lui Neacșu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.