Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gafă incredibilă a celor de la Facebook: Decizia care a scos din sărite pe toată lumea

facebook mobil

Gafă incredibilă a celor de la facebook. Aceştia au fost criticaţi pentru un experiment prin care au vrut sa vada ce fac utilizatorii daca aplicatia de Android nu functioneaza cateva ore.

Facebook a facut acum cativa ani pentru scurt timp un experiment ce a constat intr-o interventie dupa care nu mai functiona timp de cateva ore aplicatia de Android pentru un numar mic de utilizatori. Compania voia sa vada ce vor face utilizatorii in acest caz si dupa cat de mult vor renunta sa se conecteze pe Facebook. Nu este prima oara cand reteaua foloseste userii pe post de cobai: in vara lui 2014 a fost facut un experiment pentru a vedea in ce mod diversele postari pot influenta starea emotionala a utilizatorilor.

Citeşte şi: Avertismentul care bagă frica pe tot mapamondul: ISIS foloseşte arme chimice

Acum, Facebook este acuzata ca ar fi actionat pentru ca la un numar mic de posesori de telefoane cu Android sa nu le mai functioneze aplicatia cateva ore. Compania a vrut sa vada ce fac utilizatorii, cat timp incearca sa se conecteze si la ce solutii apeleaza pentru a intra in retea. Concluziile au fost ca oamenii nu s-au dat batuti si, vazand ca aplicatia nu mai merge, au intrat pe browser-ul mobil in retea. Testul s-ar fi intamplat doar o data, acum cativa ani si pe un numar mic de useri, insa cu siguranta va starni nemultumiri mai ales ca nu este prima oara cand Facebook face teste fara a comunica utilizatorilor acest lucru. Multe companii de tehnologie fac experimente, insa este vorba de lucruri nesemnificative, precum mutarea temporara a unor elemente din interfata. In cazul de fata, tinand cont ca milioane de oameni sunt dependenti de Facebook, intreruperea intentionata a aplicatiei poate fi considerata ca fiind exces de zel, conform hotnews. Sursele spun ca experiementul a fost facut cu gandul la o situatie exceptionala in care Google ar decide sa scoata Facebook din magazinul Google Play.

Citeşte şi: 'Eram fugărite ca vitele': Mărturiile zguduitoare ale tinerelor din Germania violate de refugiaţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.